Зеедорф: Милан трябва да преоткрие удоволствието от играта

8619
Зеедорф: Милан трябва да преоткрие удоволствието от играта
Снимка: Getty Images/Guliver

Новият треньор на „росонерите“ Кларънс Зеедорф постигна първия си успех начело на тима, след като вчера италианският гранд победи трудно „Верона“ с 1:0. Голът бе дело на Марио Балотели, който ако не бе реализирал дузпата, то едва ли някой щеше да има поводи за радост. С тази победа поне „Милан“ мръдна леко нагоре в класирането изкачвайки се на 11-та позиция с 25т. актив.

„В съблекалнята всички се събрахме заедно в кръг и казах на момчетата, че трябва да правим това след всеки двубой, независимо дали побеждаваме или губим. Най-важното след един мач е да можем всички да се погледнем в очите, независимо кой какво е направил. Всички сме отговорни за даден резултат“ , каза Зеедорф пред Sky Sport Italia.

Новият треньор на Милан е изправен пред почти непосилна задача

Холандската легенда на „росонерите“ Кларънс Зеедорф е новият наставник на италианския клуб. Той вече бе представен пред мед...

„Със сигурност тази победа е много важна за всички фенове на клуба. Аз съм много щастлив и за момчетата, защото тези точки малко или много ще улеснят работата ни, която е много. Мисля си за това, което ни предстои през седмицата. Това ще е първата истинска подготовка, която ще проведа и имам много неща в главата си, които искам да изпробваме. За момента искам футболистите ми да преоткрият удоволствието от играта и да станат едно цяло с топката. Относно последният ни мач съм доволен не само от резултата. Играхме добре и макар победата да дойде в самия край на срещата, при това от дузпа, мисля, че си я заслужихме“.

Самият Марио Балотели поздрави Зеедорф след гола, а холандецът заяви, че ще обърне персонално внимание на бившата звезда на „Манчестър Сити“.

„Наблюдавам Балотели от доста време и съм доволен от отношенията ни през последните дни. Той е голям талант и мисля, че има да даде много на „Милан“ и Италия. Ще му помогна да се развие, особено след като показа, че иска да бъде част от тима“, коментира Кларънс Зеедорф.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com