Зенит би Борусия в Дортмунд и отпадна от Шампионската лига

10882
Зенит би Борусия в Дортмунд и отпадна от Шампионската лига

Зенит (Санкт Петербург) би Борусия в Дортмунд и отпадна от Шампионската лига. Руският тим спечели с 2:1 на "Сигнал Идуна парк" реванша от 1/8-финалите, но този резултат не му беше достатъчен, за да заличи загубата с 2:4 от преди три седмици в Санкт Петербург и приключи участието си в европейския клубен турнир този сезон. Звездата на Зенит Хълк откри резултата още в 15-ата минута и даде надежда на гостите. В 38-ата обаче Себастиан Кел изравни и така се реваншира за грубата грешка, която допусна при първото попадение в мача във вратата на Борусия. Саломон Рондон вкара второто попадение за руснаците в 73-ата минута.

Срещата на "Сигнал Идуна Парк" започна вихрено. И двата отбора търсеха гол - Борусия, за да убие интригата, а Зенит - за да я върне. В 5-ата минута Шмелцер центрира пред вратата на Малафеев, но Пиер-Емерик Обамеянг не успя да я насочи добре. Зенит отговори чрез Аксел Витсел, който получи топката на скорост от Дани, стреля, Вайденфелер се намеси, но в този момент беше вдигната засада на Дани и дори и да се беше стигнало до гол, той нямаше да бъде признат.

Дортмунд се поразходи в Русия и смаза на ходом Зенит

В първи мач от осминафиналната фаза на Шампионската лига финалистът от миналата година „Борусия Дортмунд” с лекота преодоля...

В 15-ата минута Зенит стигна по попадение. Бразилският нападател Хълк се измъкна от опеката на Себастиян Кел, напредна към наказателното поле и с топовен удар с левия крак откри. Този гол значително вдигна нивото на напрежение в мача, а от това пострада нападателят на Борусия Роберт Левандовски, който получи жълт картон за умишлена игра с ръка в наказателното поле на Зенит и ще пропусне следващия мач на тима си в европейските клубни турнири.

Все пак домакините стигнаха до изравнителен гол в края на полувремето, когато Себастиян Кел надскочи всички в наказателното поле и с глава направи Малафеев безпомощен - 1:1.

Зенит започна много активно второто полувреме. Руският тим нямаше какво повече да губи в този мач. Натискът на гостите даде резултат в 72-ата минута. Кришито центрира в наказаталното поле, резервата Хосе Рондон се измъкна от Хумелс и с удар с глава ниско над тревата успя да излъже Вайденфелер и отново изведе тима си наред. Десетина минута по-късно отново Рондон можеше да попадне в обятията на своите съотборници, но топката му беше избита в последния момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят