15-годишно момче от Пазарджик почина от пневмония?

50188
15-годишно момче от Пазарджик почина от пневмония?
Снимка: БГНЕС

15-годишно момче от Пазарджик е починало от бързо протекла пневмония, съобщи Дарик радио.

Смъртта на деветокласника е настъпила внезапно, момчето е починало в дома си, докато е спяло. Предварителната информация от направената аутопсия в Областната болница сочи, че вероятната причина за леталния изход е бързо протекла пневмония, заради уплътняването на белите дробове.

По мнение на специалисти този род пневмонии не се чуват на слушалки и много често лекарите предприемат стъпки за лечение от грип. Сега се чакат резултатите от допълнителните изследвания от София и хистологичните изследвания, за да стане окончателно ясно каква е причината за смъртта на непълнолетния. Взети са и проби за отравяне. Липсвала патология за развитието на грип.

По данни на Здравната инспекция в момента може да се потвърди само, че са взети проби и е извършена е аутопсия. Директорът д-р Фани Петрова е категорична, че докато не излязат резултатите, не може да се каже каква е причината за смъртта на момчето.

В Пазарджик са разпространяват две основни версии за трагедията. Първата е, че ученикът е починал от бързо развиващ се грип, който е поразил всички органи. Другата версия е реакция на организма към наркотик или друг химикал.

По данни на майката момчето й не е пиело лекарства, оплакало се е от главоболие, но не е взело лекарства. 15-годишното момче е ученик в Езиковата гимназия в Пазарджик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване