X
 
 

94 са вече случаите на морбили у нас

1074 1
photo of 94 са вече случаите на морбили у нас
Снимка: Getty Images/Guliver
94 са случаите на морбили у нас досега, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Плашещо е, че в момента имаме два пъти повече заболели от морбили за седмица, отколкото миналата година". Това каза в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" директорът на Центърът по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. 

Циркулиращият морбилен генотип има вносен за България характер

Към 07.03.2019 г. в Министерство на здравеопазването са съобщени 86 случая на морбили. От тях 56 са лабораторно потвърдени. Лабораторно...

„Всички деца, които подлежат на ваксинация до 8-годишна възраст трябва да бъдат спешно ваксинирани и това е ангажимент на семействата и на родителите. Те трябва да знаят, че в момента в околните на нас държави положението е доста сериозно. Деца по-малки от 13 месеца, които не са ваксинирани, не трябва да контактуват с други деца и да не бъдат водени в страни, където има морбили. Защото сега настъпват прекрасните пролетни празници и масово родителите ще тръгнат с деца на няколко месеца да ги водят в Охрид, в Гърция, което не е правилно за момента“, предупреди проф. Кантарджиев. Той допълни, че Районните здравни инспекции взимат мерки да не се допуска приемът на деца, които не са ваксинирани, в детските заведения.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители