Андреева: Притискат, включително и политически, колегите в Спешната помощ, за да протестират

24057
Андреева: Притискат, включително и политически, колегите в Спешната помощ, за да протестират
Снимка: БГНЕС

Получих сигнали от колеги в Спешната помощ, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически. Това каза пред журналисти в парламента министърът на здравеопазването Таня Андреева.

„Аз самата говорих с мои колеги, състуденти, които работят там. Те и дават и други сигнали и за мен е ясно да се чуят мненията на всичките. Част от сигналите са, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически”, подчерта министърът, предаде „Фокус”.

Трима кандидати за шеф на Спешната помощ

Три предложени кандидатури за временно изпълняващ длъжността "директор" на Центъра за спешна медицинска помощ София - град. Това к...

„В понеделник съм поканила колегите от Спешна помощ, за да поговорим и да им обясня защо се случва всичко това. Оставките на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в София са изцяло насочени в посока на защита на директора на ЦСМП – София във връзка с това, че има внесен доклад с предложение от ресорната дирекция на базата на докладите от проверките на медицинския одит, на инспектората, на вътрешния одит за неуредици и за липса на контрол при осъществяване на дейността на ЦСМП – София. Предложението е за освобождаване на д-р Гелев като директор, тъй като проверяващите институции са на мнение, че това е изцяло в правомощията на директора на ЦСМП – София, тоест по отношение на организацията, административна и оперативна работа на контрола, е въпрос на мениджмънт на тези лечебни заведения”, посочи Таня Андреева.

„Ще назнача изпълняващ длъжността, докато д-р Гелев се върне на работа, защото очевидно след 4 месеца болнични организацията в ЦСМП – София още повече се е влошила”, допълни Андреева. Тя каза, че все още няма решение кой ще изпълнява длъжността и то ще стане ясно в понеделник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване