X
 
 

Андреева: Здравният министър си свърши работата

24677 0
photo of Андреева: Здравният министър си свърши работата
Снимка: БГНЕС
Въпреки затрудненото положение в здравния сектор, ресорният министър Таня Андреева е уверена, че е свършила работата си добре. "Това, което министърът на здравеопазването е трябвало да го свърши, го е свършил, никой не бави топката. В тази страна има закони и процедури, по които се движи всяко едно нещо, което изисква допълнителни ресурси", заяви тя, цитирана от "Фокус".

Андреева каза, че се надява да има актуализация на бюджета на Здравната каса, но не е компетентна да коментира финансовата рамка.

Поредна "впечатляваща" идея на Андреева - да закрие Центъра за наркомании

Здравното министерство се готви да закрие Националния център по наркомании (НЦН). Засега идеята е на ниво проект, но предстои да бъде о...

„Ако отворите пресата от миналата, по-миналата и от 2010 г. назад ще видите, че всяка година се случва едно и също. Аз ще ви дам отговора защо е така. Защото в касата няма никакъв финансов ресурс като резерв, като буфер, който да посрещне по-високата нужда от по-големият обем дейност, която се очертава в годините, защото през 2010 г. над 2 млрд. лева в касата отидоха. Един и половина от тези 2 млрд. все още не знаем къде, а около 400 млн. са преведени на Министерството на здравеопазването. Успоредно с това от 2010 г. са открити над 50 лечебни заведения, които струват на бюджета на касата над 150 млн. Успоредно и с това редица дейности от 2010 г. се прехвърлиха към касата, които струват на касата над 350 млн. лева”, каза Андреева.

Според нея в момента в Касата има пари. НЗОК обаче не е изплатила част от надлимитната дейност, за което е изпратено запитване. 

Припомняме, че днес на обед лекари от цялата страна излязоха на протест с искане за актуализация на бюджета на НЗОК.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Владимир Путин основава нова държава?

Тези дни руските държавни медии и хилядите платени тролове в социалните мрежи имат доста работа. По повод 80-годишнината от Пакта между Хитлер...

Последно в Актуално