Болници изписват недоизлекувани пациенти

82061
Болници изписват недоизлекувани пациенти
Снимка: БГНЕС

Болници изписват недоизлекувани пациенти. Впоследствие те отново хоспитализират хората и взимат отново пари от Националната здравноосигурителна каса.

Това са показали масовите проверки на финансовата институция, направени във всяко едно лечебно заведение у нас, съобщи нейният управител д-р Румяна Тодорова, цитирана от "Монитор".

Със спешни центрове смъртността в България ще намалее с 10%

Смъртността в България ще намалее с около 10%, след като в страната завърши изграждането на спешни болнични комплекси, които ще бъдат н...

За фрапиращ пример тя посочи случая с диабетик в кюстендилската болница. Още при приемането му кръвната захар на мъжа е била 21,5 при норма 6,5. Той е лекуван по три клинични пътеки, по които лечебницата си е получила парите от НЗОК, но никой не е обърнал внимание на диабета му. По време на проверката инспекторите не успели да намерят въпросния човек по обяд в болницата. Медсестрите се опитали да обяснят, че го търсят, но не знаят къде е излязъл точно в този момент, за да му направят т.нар. профил, което е задължително всекидневно изследване.

Проверяващите от районната здравна каса имат съмнение, че човекът въобще не е бил на легло в болницата.

47-годишна жена е приемана три пъти също в кюстендилската болница с диагноза хроничен гастрит, но без никаква полза.

Подобни случаи има в почти всички болници в страната. Безспорен рекорд по преразход на финансови средства по линия на касата бележат няколко частни болници, както и Александровска в София, отбеляза д-р Румяна Тодорова. "Токуда" виси със 700 000 лв. преразход, пловдивските "Поспела" и "Св. Каридат" съответно с 340 000 лв. и 200 000 лв., Александровска болница дължи 300 000 лв. Лечебното заведение в Тутракан пък е със скромните 60 000 лв.

НЗОК няма да плати определени разходи на някои болници заради нарушения

Дейности за 500 хил. лева няма да бъдат изплатени от НЗОК на болниците. Това заяви директорът на касата д-р Румяна Тодорова, предаде ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване