Болниците със задължения от половин милиард лева

33417
Болниците със задължения от половин милиард лева
Снимка: БГНЕС

Задълженията на болниците от началото на мандата на БСП са над 500 милиона лева, съобщи министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева пред БНР.

Министър Андреева обясни, че вече втора година ведомството настоява процентът от акцизите върху цигарите и алкохола, които по закон се полагат на здравеопазването, да влязат в здравната система, но той отива директно в държавния бюджет.

Андреева: Употребата на марихуана за медицински цели не е уместна у нас

Всички болници ще трябва да работят по комплексни услуги и по спешност. Това са изискванията към болниците, заяви пред БНТ здравният ми...

Ведомството на Андреева ще предложи здравнонеосигурените лица, които не са социално слаби, да се налага да платят здравните си вноски за всички години назад, ако искат да възстановят здравноосигурителните си права.

По закон сега това се прави само за три години назад. Таня Андреева отбеляза, че въпросът тепърва ще се разисква. Тя допълни, че около 150 000 са здравнонеосигурените у нас, които не са социално слаби.

Министерството на здравеопазването готви създаването на мрежа от патронажни центрове в 16 общини и в 28 области. В тях ще се проследяват хронично болните пациенти.

Посредством програма между Министерството на здравеопазването и това на образованието през есента започват да се обучават лекари-асистенти и парамедици, но до степен бакалавър, които ще работят в патронажните центрове.

Тодорова: Контролът на Здравната каса е много нисък, ще го затегнем

Проблемът с контрола на НЗОК е изключително сериозен, той е много нисък. След срещата с премиера Орешарски говорихме за затягане на кол...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване