Български професор споделя защо повечето продукти за стави не работят

5160
Български професор споделя защо повечето продукти за стави не работят
Снимка: АБОФАРМА

Купували ли сте продукти, които ви обещават чудотворно изцерение и бързо премахване на болките в ставите, но след това сте се разочаровали и сте посягали към друг продукт, който се рекламира със същите магически свойства, но отново без резултат?

По статистически данни, заболяванията и проблемите със ставите засягат голям процент българи с тенденция този процент да се увеличава. Причините са различни: напреднала възраст, битови и спортни травми, интензивни физически натоварвания, наднормено тегло, заседнал начин на живот, хирургични интервенции. Важно е да бъдем запознати с проблема, за да изберем най-правилният метод за отстраняването му. 

Остеоартритът, още познат като артроза, и остеопорозата са дегенеративни заболявания от хроничен характер, които са съпроводени с болка, ограничена подвижност и значително намаляване на качеството на живот. Здравите кости са покрити в своите краища с хрущял. С напредването на възрастта, хрущялът, който омекотява взаимодействието между костите се износва, което от своя страна причинява болка, подуване и ограничение в движението. Поради тази причина, остеортритът е още познат като артрит на износването. ОА засяга най-често ставите на ръцете и краката, включително пръстите, китките, коленете, глезените и бедрата. ОА може да се случи на всяка възраст, но обикновено започва през 50-те години и засяга повече жените, отколкото мъжете. Това заболяване започва постепенно и се влошава с времето.

Остеопорозата от друга страна е състояние което засяга костите и се изразява в намалена костна плътност. Наименованието му идва от латински и буквално означава „порести кости“. Вътрешността на здравата кост е изградена от малки пространства, които наподобяват пчелна пита. Вследствие на остеопорозата, с времето размерът на тези пространства се увеличава, което води до загуба на костна плътност и сила. В допълнение към това, външната страна на костта става по-слаба и по-тънка. Костите стават толкова крехки, че падане и дори най-малко напрежение или стрес, като навеждане и дори кашляне и кихане може да предизвика фрактура. През целият ни живот костите са в постоянен процес на обновяване. С напредването на възрастта обаче все повече се забавя процесът на регенерация на костно вещество и остеопорозата се случва. Симптомите включват болки гърба, причинени от счупен или изместен прешлен, загуба на височина с течение на времето, приведена поза, наличие на една или повече кости, които се чупят по-лесно от колкото предполага нормалното им състояние. 

За щастие обаче учените са открили начини за управление на остеоартрита и остеопорозата и за предотвратяване или минимизиране на болката и поддържане на мобилност.

За ролята на хиалуроновата киселина за поддържането на здрави кости и стави започва да се говори още през 60-те години на миналия век. За разлика от хормоните, които не лекуват ставните заболявания, а само намаляват възпалението, хиалуроновата киселина не само възстановява хрущяла и укрепва костите, но и помага за нормализиране на кръвообращението на мястото на патологията.

Хиалуроновата киселина е ключов структурен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност, която осигурява гладкото приплъзване на ставните хрущяли и на свързващите се кости едни спрямо други. Една молекула хиалуронова киселина има способността да привлича и да задържа 1000 пъти повече вода в сравнение със собственото си тегло. Това осигурява подходящ вискозитет на синовиалната течност и предотвратява изтичането ѝ по време на огъване и натоварване на ставите. Освен това, хиалуроновата киселина подпомага хранителните функции и регенерацията на хрущялна тъкан.

За съжаление обаче в минало поради голямото ѝ молекулно тегло, абсорбцията на хиалуроновата киселина през стомашно-чревния тракт е била невъзможна. Днес, с развитието на ензимните технологии е възможно получаването на нискомолекулни полимери на съединението. Това позволява лесната и пълноценна абсорбция на хиалуроновата киселина под формата на хранителна добавка, която се приема перорално /през устата/.

Списание Medicine® публикува през февруари 2021 г. престижно проучване, проведено в болница на Китайския медицински университет, за установяване на ефектът от перорален прием на течна нискомолекулна хиалуронова киселина спрямо интраартикуларни инжекции с високомолекулна хиалуронова киселина при пациенти с остеоартрит на коляното. Проучването откроява пероралното приложение на нискомолекулна хиалуронова киселина като предпочитан начин за лечение на остеоартрит и категорично потвърждава благоприятните ефекти от приема на перорална нискомолекулна хиалуронова киселина при пациенти с ОС на коляното.

Според публикация, поместена през месец май 2020 г. в Националния център за биотехнологична информация (NCBI ) от Института за качество и ефективност в здравеопазването в Кьолн, Германия пък, противовъзпалителните болкоуспокояващи и стероидите могат да облекчат симптомите на ревматоиден артрит, но те не предотвратяват увреждането на ставите. В дългосрочен план е необходимо да се насочи вниманието към средства и продукти, които да дадат резултати в посока елиминиране на причините за появата на ставните болки.

Д-р Шарън Планк, специалист по интегративна медицина към Университета в Питсбърг изтъква хранителните добавки, които могат да осигурят облекчението, което лекарствата не могат. Нейните препоръки включват продукти, в чиито състав влизат хондроитин, глюкозамин сулфат и MSM.

За огромното значение на нискомолекулната хиалуронова киселина, в комбинация с хондроитин, глюкозамин сулфат и MSM говори проф. Коларов - председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза.

Проф. Златимир Коларов – ревматолог, председател на Българското медицинско дружество по остеопороза и остеоартроза

Нискомолекулната хиалуронова киселина подпомага лечението и възстановяването на хиалинния хрущял като стимулира растежа и метаболизма на хондроцитите, намалява апоптозата на хондроцитите и стимулира синтеза на компонентите на хрущялния матрикс – колагеновите фибрили, протеогликаните, ендогенната хиалуронова киселина.

Друга основна функция на нискомолекулната хиалуроновата киселина е да потиска хрущялната деградация. Тя потиска екскрецията и активността на металопротеиназите и активността на възпалителната синовиална реакция.

Абофлекс Голд е продукт е комплексна формула, включваща четири от основните компоненти, доказали ефективността си при остеоартрит: Нискомолекулна хиалуронова киселина, Глюкозамин сулфат, Хондроитин сулфат и МСМ (метилсулфонил метан).

Абофлекс Голд се предлага в течна форма и съдържа най-високата дневна доза нискомолекулна хиалуронова киселина - 95 mg. Ниското молекулно тегло (50 kDa) гарантира пълноценната ѝ абсорбция през храносмилателния тракт. Количеството на глюкозамина е 1500 mg, а на хондроитинa – 1200 mg. Таблетка с такива големи количества на съставките би била много неудобна за прием. Течната форма осигурява не само оптимална усвояемост и възможност за приемане на максимални дози на основните съставки, но и възможност за лесен и практичен прием и дозиране.

Няма противопоказания за приема на Абофлекс Голд. За да има добър ефект, курсът трябва да продължи  три месеца, след което три месеца да се направи почивка.

Купи онлайн Aboflex Gold с -15% отстъпка – ТУК!

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО 30.11.2022

Купи онлайн 2 бр. Aboflex Gold + ПОДАРЪК Procollagen – ТУК!

АБОФЛЕКС ГОЛД – РАБОТЕЩИЯТ ПРОДУКТ ЗА ЗДРАВИ СТАВИ

АБОФЛЕКС ГОЛД на Абофарма е иновативен комплекс за здрави стави в течна форма, гарантираща отлична усвояемост и липса на нежелани лекарствени реакции. Той осигурява важни структуроизграждащи хрущялната тъкан вещества, участващи във формирането на ставния хрущял – нискомолекулна хиалуронова киселина, глюкозамин и хондроитин.

АБОФЛЕКС ГОЛД съдържа и МСМ - органично сярно съединение, което нашето тяло използва за производството на ензими, антитела и в структурата на съединителната тъкан, а в допълнение с витамин С и манган имат способността да провокират организма да произвежда собствен колаген, основен елемент на съединителна тъкан. В допълнение Абофлекс Голд е обогатен с кетостерони от Cissus quadrangularis, които притежават мощен противовъзпалителен ефект.  

АБОФЛЕКС ГОЛД ПРТЕЖАВА УНИКАЛЕН ЗА ПАЗАРА СЪСТАВ:

- Нискомолекулната хиалуронова киселина, глюкозаминът и хондроитинът стимулират синтеза и укрепват структурите на съединителна тъкан, подхранват сухожилията и улесняват движението. Хиалуроновата киселина е ключов структурен компонент на ставния хрущял и синовиалната течност, като действа като смазващо вещество, метаболитен медиатор и филтър. Тя е главен компонент на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци, изгражда основата на междуклетъчното вещество. Тя е естествен антиоксидант, който допринася за нормалното състояние на ставите. С изтъняването на ставния хрущял, причинено от остеоартрит, запасите от хиалуронова киселина, които организмът сам произвежда, драстично намаляват.

Нискомолекулна хиалуронова киселина в комбинация с глюкозамин и хондроитин намалява и облекчава възпалението, причинено от износването на хрущяла при остеоартрит. Тя помага за възстановяване на смазването и също така предизвиква растежа на нова хрущялна тъкан и костна тъкан.

Отличително качество и уникално предимство на АБОФЛЕКС ГОЛД пред повечето продукти за стави е именно наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина. Изследванията са единодушни, че тя е лесно усвоима от организма и се абсорбира в пъти по-добре, благодарение на ниската си молекулна маса /под 50 kDa/.  Единици са продуктите като Абофлекс Голд, съдържащи нискомолекулна хиалуронова киселина, тъй като тя се произвежда на много малко места по света и изисква високотехнологично ноу-хау. Повечето продукти на пазара съдържат високомолекулна хиалуронова киселина, която е почти неусвоима и не може да изпълни благотворното си действие върху ставите.

- МСМ е естествена форма на органичната сяра. Абофлекс Голд има високо съдържание на Метилсулфонилметан (МСМ), което гарантира мощното му противовъзпалително действие, поддържането и възстановяването на съединителната тъкан и силното антиоксидантно действие.  МСМ е популярно средство при борбата с артрита и ревматичните заболявания.

- Витамин С е витаминът с най-голямо значение за синтеза на колаген, който е важен структурен елемент на ставния и околоставен апарат. Намалява загубите на хрущялна тъкан и забавя процеса на естествено износване на ставите.

- Манганът е кофактор за производството на глюкозамин и хондроитин, както и за синтеза на колаген.

- Кетостерони от Cissus quadrangularis са растителни стеороиди, които действат на ниво ДНК, регулират гена, отговорен за костния строеж, имат мощно противовъзпалително действие, усилват костната минерализация, насърчават отлагането на калций в костите, провокират костния растеж и блокират кортизола.  

АБОФЛЕКС ГОЛД притежава още едно ключово предимство - течната му форма. Традиционната таблетна форма, за разлика от течната, съдържа допълнителни помощни вещества, които служат като поддръжка за разреждане, фиксиране или стабилизиране (слепване) на активните съставки, което затруднява усвояването им от организма. . В течната форма такива помощни вещества липсват, което значително улеснява и подобрява абсорбцията от организма и не натоварва черния дроб. Течната форма на Абофлекс Голд допринася за отличната бионаличност на продукта - активните съставки преминават бързо през тялото, усвояват се бързо и следователно са бързо ефективни. Осигурява се оптимална усвояемост на необходимите хранителни вещества за поддържане на издръжливостта, мобилността, гъвкавостта и еластичността на ставите.

АБОФЛЕКС ГОЛД е особено подходящ за хора в напреднала възраст, тъй като с възрастта хрущялът се износва. Ставите са уязвими и крайния резултат е влошена кондиция на опорно-двигателния апарат, ограничена подвижност и липса на стабилност.

Подходящ е и за хора, претърпели интервенции на ставите и опорно-двигателния апарат, или такива, които са подложени на тежки физически натоварвания.

Купи онлайн Aboflex Gold с -15% отстъпка – ТУК!

Учените са категорични, че хроничните ставни дегенеративни заболявания са изключително срещани, особено с напредване на възрастта, като имат способността да ограничат движението драстично и да намалят значително качеството на живот. Добрите новини са, че тези състояние могат да бъдат предотвратени, отложени във времето и облекчени при вече възникнал проблем с правилната селекция от клинично изпитани и доказани съставки. Такъв пример е АБОФЛЕКС ГОЛД със своя уникален състав, комбиниращ в себе си нискомолекулна хиалуронова киселина, глюкозамин сулфат, хондроитин сулфат, МСМ (метилсулфонилметан), кетостерони, витамин С и манган.

АБОФЛЕКС ГОЛД – златен стандарт в грижата за ставите!

Референции:

https://www.healthline.com/

https://www.nof.org/patients/what-is-osteoporosis/

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoarthritis/symptoms-causes/syc-20351925

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4729158/

https://www.webmd.com/arthritis/features/alternatives-and-supplements-for-arthritis-joint-pain

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557374/

Кардиологът д-р Банов предупреждава - магнезиевият дефицит е опасен за сърцето!

От здравето и правилното функциониране на сърцето зависи качеството ни на живот, в това число и нашата физическа активност. Ежедневно, ...

https://vogueclinic.bg/hilauronova-kiselina/#hialuronovata-kiselina-malko-istoriya

https://bul.ortopedclinic.com/preparaty-na-osnove-gialuronovoj-kisloty-dlja.php

https://journals.lww.com/md-journal/fulltext/2021/02050/the_effect_of_oral_low_molecular_weight_liquid.55.aspx

https://www.healthline.com/health/early-symptoms-osteoarthritis

https://www.healthline.com/health/osteoarthritis#_noHeaderPrefixedContent

https://www.org/patients/what-is-osteoporosis/

Защо децата в Германия боледуват по-рядко?

Настъпва моментът, в който децата отново се връщат в училищата и детските градини, а всички знаем, че в тази среда настинките, хремата ...

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoarthritis/symptoms-causes/syc-20351925

https://www.healthline.com/health/osteoporosis

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoporosis/symptoms-causes/syc-20351968

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4729158/

https://www.webmd.com/arthritis/features/alternatives-and-supplements-for-arthritis-joint-pain

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557374/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com