Москов се извини за инцидента с родилката

9153
Москов се извини за инцидента с родилката
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов поднесе своите извинения за гафа с родилката от Симеоновград.

"Моля за извинение за това, че екип на спешна помощ изостави родилка на пътя за Симеоновград. Нямам думи да го окачествя. Това е обикновена човешка глупост. Доброто в случая е, че се е разминало без последици за здравето за който и да било от участниците в инцидента", заяви министърът в Сливен, където посети областната болница "Д-р Иван Селимински", предаде Стандарт нюз.

Родилното отделение в Тетевен окончателно затвори врати

Родилното отделение в Тетевен окончателно затвори врати след напускането на няколко лекари. Пациентките от общината ще могат да се леку...

"Държавата не е дала 16 милиона лева допълнително за заплати в спешната помощ, за да бъдат изоставяни хора на пътя", бе категоричен министърът. Той съобщи, че на фелдшера от Симеоновград и дежурната медицинска сестра вече е наложено наказание "последно предупреждение за уволнение".

Москов е поискал от ръководството на спешна помощ да поднесе своите извинения към родилката. "Такива действия се санкционират моментално. Пари от данъците на хората не могат да бъдат оползотворявани по този начин. Макар и без последствия, подобни действия няма да бъдат толерирани", заяви д-р Петър Москов. Той съобщи, че министерството ще отпусне пари за обновление на спешното отделение в сливенската областна болница. Министърът и областният управител Димитър Сяров разгледаха отделението, придружени от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Васислав Петров.

Петър Москов посети и родилното отделение в болницата. Той съобщи, че с областния управител Димитър Сяров са обсъдили бъдещето на вече бившата сграда и терен на белодробната болница.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com