Наш лекар за идващия пак коронавирус: "Д-р" Тошко Йорданов и "докторите" във Фейсбук са на разположение

8621
Наш лекар за идващия пак коронавирус: "Д-р" Тошко Йорданов и "докторите" във Фейсбук са на разположение
Снимка: БГНЕС

"Все повече преставам да адресирам в аудиторията си широката публика, за която и КОВИД, и ваксини са лъжа и шарлатанство. Никога не съм смятал, че можем да сме толкова необразовано общество.

Мили хора-антиваксъри и отрицатели на вируса, живейте си живота. През последните две вълни денонощно консултирах по телефона и онлайн хора без достъп до лекар, без линейка, незнаещи какво да правят. От лятото нататък нямам намерение да го правя. Ако имате проблеми с КОВИД, д-р Мангъров, биологът д-р Чорбанов, д-р Първанова и "докторите" във Фейсбук са на разположение, всякакви оплаквания и апели за помощ адресирайте до тях. Добавям и "д-р" Тошко Йорданов, който явно не може да намери адекватни консултанти, страх ме хваща как и държава ще управлява". Това написа в личния си профил във Фейсбук д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория по проблеми на мозъчните инфекции към Университета в Берн.

Наш лекар, работещ в чужбина, се подигра с готвения от служебното правителство план за коронавируса

Полицията да сложи ограничение на скоростта от 120 км/ч в жилищен квартал и да каже, че след 10-тото прегазено дете ще помисли дали да ...

Думите на Илиев идват, след като вчера (28 юли) в парламента зам.-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов и колегата му в парламентарната група на партията проф. Андрей Чорбанов отново поставиха под въпрос ваксините срещу коронавирус при изслушване на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. Чорбанов заяви, че е "ясно", че ваксините не работели така, както всички сме очаквали, защото Великобритания и Нидерландия, които са пример във ваксинационната кампания и като дисциплина, сега са в червената зона на заразата в Европа. Йорданов пък поиска статистика колко хора в България, преболедували COVID-19, са се разболели отново от същата болест и колко ваксинирани са се разболели. Съответно, д-р Илиев определи тези позиции като "престъпни, ненаучни, профански и чиста лъжа" и призова прокуратурата да се намеси "за разпространение на фалшиви новини".

Специално на Чорбанов д-р Кацаров каза, че дадените като пример държави не са достигнали ниво на ваксинация на цялото си население от поне над 70%, за да се правят заключения за колективния имунитет. Той се съгласи, че ваксините не спират изцяло разпространението на вируса, но категорично пазят на изключително високо ниво от това да се стигне до смъртен изход или хоспитализация в случай на зараза и дори само това да е, трябва да се ваксинираме. Що се отнася до Йорданов, той заговори как щял да доведе на д-р Кацаров пострадали от ваксини, без обаче да дава конкретика какви са тези хора и кой е поставил диагноза за сериозен страничен ефект от каквато и да е ваксина. Отделно, на Йорданов не беше обяснено, че няма държава в света, която да даде точна статистика на повторно разболели се - ЗАЩО, МОЖЕТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ТУК! А данни за повторно заразяване, които обаче не са всеобхватни, има ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ръст в броя на заразените с Ковид за денонощие

Здравното министерство: От 1 април хартиените рецепти за антибиотици отпадат напълно

Поставят основите на институт за иновативна медицинска наука

Българин разработва робот зъболекар за домашно ползване

Улеснение за лекарите: Е-рецепти и без интернет

Медицинският хеликоптер с първи тренировъчен полет (СНИМКИ)

"Тренировка за спасителна мисия": Медицинският ни хеликоптер излиза на терен

Коронавирусът в България: Едва 1 случай е открит за денонощие

Коронавирусът в България: Само в 2 области има открити нови случаи

"Лекари в помощ на пациентите": Естроген зависими гинекологични заболявания (втора част)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване