Няма желаещи да поемат Фонда за лечение на деца, тюхка се Андреева

26157
Няма желаещи да поемат Фонда за лечение на деца, тюхка се Андреева
Снимка: БГНЕС

За момента няма кандидати за директор на Фонда за лечение на деца в чужбина (ФЛДЧ), което е много тъжно. Това заяви здравният министър д-р Таня Андреева, предаде БГНЕС.

Въпреки това Андреева информира, че д-р Ива Станкова, която подаде оставка като директор на фонда, ще остане на поста си до 7 април. Тя обобщи, че резултатът е такъв заради напрежения, които се създават по една или друга причина. "Никой не иска да се заеме с тази отговорност. Това не е за първи път. Във фонда има вълнения от много години насам, не само при един директор", припомни Андреева. Тя отрече името на доц. Владимир Пилосов, който е част от Обществения съвет към фонда, да е спрягано за директор на ФЛДЧ.

Не сме приели новите правила на ФЛДЧ, но те са готови от работната група, каза Андреева. Тя обясни, че правилата са били обсъдени с членовете на Обществения съвет към фонда, които не са участвали в работната група. Като някои от членовете на съвета са имали съображения по отношение на формуляр S2, който се издава от министерството.

Очевидно във фонда има много неща, които трябва да се променят, защото фактът, че вече цял месец работната група и Общественият съвет не могат да излязат с общо решение, показва, че има върху какво да се работи, заяви Андреева. Тя обясни, че е дала срок до следващата седмица относно общо решение за правилата на фонда.

Здравният министър подчерта, че се предприемат мерки с оглед на това бързо и своевременно да се получава експертизата от експертите и офертите от лечебните заведения. Това всъщност са и двата основни проблема, които бавят разглеждането на досиета от Обществения съвет към фонда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване