Новият здравен министър обеща да се придържа към политическата програма

1673
Новият здравен министър обеща да се придържа към политическата програма
Снимка: БГНЕС

"Аз съм тук в качеството си на експерт и съм тук, за да изпълня или да дам всичко от себе си за реализацията на политическата програма на правителството, което ме е упълномощило за това. Тоест аз ще се движа стриктно по управленската програма и моите усилия ще бъдат насочени за постигане на резултати в тази посока".

Така новият министър на здравеопазването ген. майор проф. Николай Петров обобщи плановете си за ръководния пост в мандата на третия кабинет "Борисов".

"В главата си" има идея за състава на кабинета си и зам.-министрите, които ще предложи, но "докато не бъде одобрен от премиера, не мога да го съобщя", заяви вече бившият началник на ВМА.

Шефът на ВМА: Това, което прави Москов е добро

400-500 души са били върнати от ВМА за няколко дни за т.нар. планов прием. Става въпрос за планирани пациенти, които са отложени и през...

Документ с отчет на всичко свършено в тримесечния мандат на служебния екип и още един - с препоръки какво започнато има да се довършва е представил вече бившият здравен министър Илко Семерджиев на новия министър. След церемонията в Министерския съвет двамата се срещнаха в кабинета на ръководителя на здравното ведомство и срещата им на четири очи продължи повече от час преди да пристъпят към официалната част.

"Желая му успех, защото за здравеопазването няма никакво значение кой какъв пол е, какъв цвят е, какви политически разбирания има. Ние се грижим за хората и за нас е изключително важно тази грижа да е ефикасна, ефективна, целенасочена и резултатна", заяви Илко Семерджиев за Петров пред медиите, цитиран от "Дневник".

"Това е факт. Здравеопазването и още някои сфери се нуждаят от експертиза и работа и резултати, и политика до степен когато се касае за посоката, в която трябва да се развива", отвърна новият министър на здравеопазването. Всичко добро, което се е опитал служебният екип да направи, ще бъде продължено, увери той.

На въпрос от журналисти за това как се е съгласил да поеме поста и имало ли е влияние от страна на президента Румен Радев, проф. Николай Петров заяви, че е поканен от премиера Бойко Борисов и останалото е излизане извън темата. "С толкова информация бях затрупан, че главата ми кънти, а ми задавате такива въпроси", отвърна той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Фармацевт: И в складовете няма ваксини за коклюш

Случаят "Даная": Най-важно е спокойствието на системата, каза здравният министър

Коклюш: 14 дни карантина, друга ваксина може да е фактор за картината на болестта

Без паника, затваряне и дистанция: Проф. Кантарджиев съветва да не се страхуваме от коклюша

Ангел Кунчев: Доста близо сме до епидемия от коклюш

Без неваксинирани за коклюш деца в училище: Здравният министър отговори

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com