X
 
 

"Пирогов" предупреждава за газовите бутилки след стряскащата статистика

5298 0
"Пирогов" предупреждава за газовите бутилки след стряскащата статистика
Снимка: Pixabay
Само за последните 20 дни в "Пирогов" са приети 41 пострадали заради инциденти с газови бутилки, съобщават от болницата.

Според съобщението, драстичното увеличение е факт след настъпването на лятото. А от 41-те пострадали, 17 са по-тежко ранени, като става въпрос предимно за хора над 60-годишна възраст. За това алармира началникът на Клиниката по изгаряне в университетската спешна болница "Пирогов" доц. д-р Мая Аргирова.

Мъж почина след взрив на бутилка с газ в жилището му

76-годишен мъж е починал от наранявания, причинени от гръмната бутилка с газ, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Инцидентът е станал на 6 декем...

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният на 86. Те са с обширни и дълбочинни изгаряния, което налага многоетапно лечение със серия от операции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болница "Пирогов". Състоянието на повечето от тях изисква освен оперативните многоетапни хирургични намеси, активно наблюдение и реанимационно лечение, обяснява началникът на клиниката доц. Аргирова.

Тя и нейния екип от специалисти определят състоянието на пострадалите, които се лекуват в "Пирогов", като изключително тежко, животът на част от тях - пряко застрашен. Медиците са силно обезпокоени от интензитета на инциденти с подобна тежест и призовават хората да използват газовите бутилки изключително внимателно, отговорно и само при крайна необходимост.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители