Проф. д-р Георги Чернев: Онкофармакогенеза и Нитрозогенеза на рака на кожата - основни теми на VI конгрес на БДДХ

1434
Проф. д-р Георги Чернев: Онкофармакогенеза и Нитрозогенеза на рака на кожата - основни теми на VI конгрес на БДДХ
Снимка: личен архив

VI-тият конгрес на БДДХ (Българско дружество по дерматологична хирургия) обещава да бъде много интересен. За първи път в световен мащаб се въвеждат и тематизират нови понятия като онко-фармакогенеза и екзогенно медиирана лекарствена нитрозогенеза на рака на кожата. Солидното присъствие на водещи лица от сферата на дерматологията и дерматологичната хирургия в световен мащаб, е гарант за най-малкото интересно и разпознаваемо събитие.

VI-ти Национален конгрес на БДДХ

  • 16 Март / 2024г.  
  • "Гранд хотел Милениум" - София
  • зала "Шекспир"

Още: Проф. Георги Чернев: Предстои 5-ти конгрес на Българското дерматохирургично дружество

Тази година Българското дружество по дерматологична хирургия (БДДХ) ще посрещне своите гости отново през март в Grand Hotel Millenium / Shakespeare Hall.

Организация се стреми с всяка изминала година да провокира вниманието на специалисти от сферата на дерматологията, дерматологичната хирургия, онкохирургията, онкодерматологията, пластичната хирургия и фармакологията, бъдещи такива и всички интересуващи се и в научен аспект от открития, свързани  и отнасящи се към най-ценния фактор в здравеопазването– качеството на живот на пациентите. 

В програмата са заложени интересни дилеми, касаещи екзогенно инициираната/ лекарствена нитрозогенеза в контекста на онкофармакогенезата на рака на кожата, последно критично наше научно мнение по темата - виж тук:

"Обменът, който бихме искали да постигнем между лектори и присъстващи, е от изключително значение и приветстваме всички да бъдат не просто слушатели, а и активни участници и критици в рамките на това мероприятие. Пълноценният диалог и обективната критика остават и тази година водещото мото, целящо постигането на бъдещи оптимални решения. Лесни решения и безпроблемни дискусии няма да има, а и те самите, не биха могли да бъдат отчетени като продуктивни", заяви проф. Георги Чернев, председател на БДДХ и ръководител на кожната клиника на МВР болница.

Още: Проф. Георги Чернев: Сериозна доза фармакоонкология и дерматохирургия на четвъртия конгрес на БДДХ

Ще присъстват ли международни лектори, проф. Чернев?

За шеста поредна година конференцията успява да изгради стабилна основа като събитие и място в България, което привлича вниманието на лекари не само от страната, но и от Европа. Водещи светила от сферата на дерматологичната хирургия и дерматопатологията ще бъдат гости и лектори. Това е традиция. Наличието на коректив е задължително.

През годините интересът към този национален конгрес нараства неимоверно и това е мотивационен сигнал към самата организация. Тя продължава респективно да се ангажира с важни медицински дилеми, касаеща патогенезата и хирургичното лечение на рака на кожата, предоставяйки възможност на все повече колеги да изложат техните научни тези, да задават въпроси и заедно да потърсим отговорите. Отговори и решения, които ще помогнат за превенцията, но и за едно по-добро лечение на пациентите. От друга страна, целта е и да се отнесе специалността дерматология в по-широк мащаб и да се търси нейното влияние и допирни точки с други специалности в медицината.

Какви са предимствата на вашия конгрес, проф. Чернев? Какво ви различава от други мероприятия?

Още: Професор от САЩ дойде на конгрес заради български научни трудове за лекарства за кръвно и страничен ефект рак на кожата

БДДХ е организация, която от създаването си се стреми да разчупи вече установени стереотипи, да подкрепя и насочва вниманието към по-доброто, по-качественото и иновативно мислене, което е несъмнено и водещо за развитието на дерматологията и дерматохирургията, но и не само. Персонализираната медицина е табу, което е достъпно за малцина.

Например три от моите доклади са презентирани наскоро на World Health Skin Day, 28.01.2024, Guinea. Техен модифициран, подобрен и обогатен вариант ще бъде представен и на 16 март, 2024 година.

100% от представените материали на колегите, са към момента на представянето – публикувани в сериозни медицински списания. Това е рядкост и не е характерно за всеки национален или интернационален конгрес.

Бързото възприемане на различната гледна точка никога не е било силна черта на статуквото. Но силата на обективността и постоянството в позициите, именно те помагат да се стигне до точката на пречупване. А когато целите са идеални, това е въпрос на време.

Една от главните цели на конгреса е да се даде възможност на всеки, който има интерес в тази област да изложи своите възгледи, открития, морални ценности и отговорност, споделяйки ги с аудиторията, където ще бъдат чути, детайлно обсъдени и впоследствие – възприети с разбиране и професионализъм.

За разлика от други конгреси, критиките и дискусиите на презентираните теми остават водещи. Докато на редица национални конгреси изключват микрофоните при стартиране на дискусиите, по време на конгреса на БДДХ – те продължават доста дълго и интензивно. Липсва цензура. Стигаме до общи решения, придружени от бързи и иновативни научни реализации.

Присъединете се към нас и бъдете част от нас!

Очакваме Ви!

За повече информация: www.bulsds.com

Програма на конференцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Подобряват психиатричната грижа у нас с промени в Закона за здравето

Коронавирусът в България: Само в 6 области има открити нови случаи

Проф. Григор Димитров: 50% от бюджета на НЗОК е за болнично лечение

Удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Без европари за Детски център за лъчелечение и протонна терапия - защо, пита Карлос Контрера

Първи случай на лаймска болест у нас

Инфекционист: Трябва да се научим и сами да отстраняваме кърлежите

"Няма основание за паника": Инфекционист напомня, че дозите при ваксината срещу морбили са две

Проф. Ива Христова с подробности за случая на морбили у нас и ухапванията от кърлежи

Няма открити нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване