Шефът на ВМА: Това, което прави Москов е добро

12305
Шефът на ВМА: Това, което прави Москов е добро

400-500 души са били върнати от ВМА за няколко дни за т.нар. планов прием. Става въпрос за планирани пациенти, които са отложени и през тази седмица ще бъдат приети. Въпреки това шефът на ВМА проф. Николай Петров заяви пред bTV, че като цяло въвеждането на лимити не е лошо, защото има дисциплиниращ ефект: "Просто според мен е добре да има дялове в лимита за болниците."

Проф. Николай Петров добави още, че на ВМА не достигат на месец около 500 000 лева. „Сега за май сме на плюс, а за същото време на миналата година сме били 10 млн. лева минус. В момента ВМА е в прекрасно финансово състояние. Ако се продължава така, след време дупката в здравната система ще се изчисти”, добави шефът на ВМА.

Донор от Плевен спаси живота на 57-годишна жена

През изминалата нощ, лекари от ВМА - София са извършили трансплантация на черен дроб. Реципиентът е била 57-годишна жена с краен стадий...

На въпрос относно връщането на хора от прием в болницата, генералът обяви, че просто не е сигурно, че ако се приемат хора сега, изхарчените над лимита пари ще се платят после от касата и това е причината да има отлагане на планираните пациенти.

Професор Николай Петров добави още, че подкрепя работата на министър Москов. „Това, което прави Москов, е добро. Ако аз бях на неговото място, бих направил същото”, завърши шефът на ВМА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com