Спешната помощ отново тръгва на протест

20616
Спешната помощ отново тръгва на протест
Снимка: БГНЕС

Медиците от Спешна помощ отново излизат на протест. Издадена е заповед екипите да не влизат без охрана в рискови райони.

От Националната асоциация на работещите в спешната помощ излязоха с протестна декларация срещу проявите на саморазправа с екипите, незачитане предимството на линейките при специален режим на движение и липсата на мерки за гарантиране на безопасността им.

Върху санитарните автомобили ще бъдат поставени ленти с надпис „Спрете саморазправата с нас". При следващи прояви на саморазправа спешните екипи са готови да преминат към гражданско неподчинение в извънработно време.

На 26 юни бе отнето предимството на линейка, движеща се при специален режим, в резултат на което превозваният пациент се бори за живота си, а екипът пострада. Ден по - късно, по време на преглед на пациент беше нападнат и пребит лекар от софийската спешна помощ, а екипът му беше заплашван. Ето какво разказа, пострадалият лекар пред bTV следния случай:

Пребиха лекар от Спешна помощ в София

Екип на Спешна помощ е бил нападнат през изминалата нощ, съобщи Нова ТВ. Инцидентът е станал в софийския квартал "Ботунец". Пострадали...

"Сигнал  за квартал Ботунец, блок 16. Сигналът е за паднала на земята жена, която се оказва епилептичен гърч. Сложих и инжекция диазепам и тя се развика, че много я е заболяла. Мъжът и почна да ме заплашва, бутнаха ми папката с документите. Изведнъж, както се бях навел да събирам документите, нахлуха двама души, удариха ме три-четири пъти. Все още имам хематом, световъртежът намаля. Ще се върна на работа в Спешния център в София, когато се възстановя."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване