Таня Андреева: Не е вярно, че съм искала да ставам директор на "Шейново"

41768
Таня Андреева: Не е вярно, че съм искала да ставам директор на "Шейново"
Снимка: БГНЕС

Откакто станах министър, все някой ми иска оставката и нито веднъж не е било на принципна позиция. Това заяви здравният министър Таня Андреева, визирайки изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по-рано днес.

По отношение на неговото твърдение, че Андреева е идвала на срещи в централата на ГЕРБ, "за да става шеф на болница "Шейново", Таня Андреева заяви: „Аз не съм кадър на ГЕРБ – дори не знам, къде се намира централата им. Но това, което със сигурност знам е, че здравеопазването, след няколко министъри на здравеопазването на ГЕРБ и поне десетина заместник-министри – разбира се, на финала и тежката артилерия мина през здравеопазването, беше заварено в абсолютна разруха”.

Няма кандидати за нов шеф на Фонда за лечение на деца

Имам информация, че д-р Станкова смята да се оттегли от Фонда за лечение на деца, това заяви министър Таня Андреева за Ива Станкова - с...

По думите й, още в самото начало на мандата и след анализа на положението във ведомството, тя е казала, че предстоят тежки промени, които ще са болезнени за всички и за съсловието, и за работата на министерството, и за работата на второстепенните разпределители, предаде Агенция "Фокус". Безспорен факт е, че действащото правителство извади от „кошчето за боклук” здравеопазването, по отношение на споразумението за партньорство, след като се разработи здравна стратегия, план за действие с финансова рамка. Те бяха одобрени от ЕК и днес можем да се похвалим, че ще има по-добро финансиране за българското здравеопазване, ще има поглед върху това как да се развива качеството на инфраструктурата в по-малко населените места, каза още д-р Андреева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване