Трима кандидати за шеф на Спешната помощ

25815
Трима кандидати за шеф на Спешната помощ
Снимка: БГНЕС

Три предложени кандидатури за временно изпълняващ
длъжността "директор" на Центъра за спешна медицинска помощ
София - град.

Това казаха за БТА от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Защо политиците се измъкват за "Спешна помощ", пита приятел на Елизабет Димитрова

Протeстът на „Спешна помощ” продължава и днес, след като още вчера медиците поставиха ултиматум да бъде върнат директорът н...

Новият и.д. директор ще бъде назначен следващата седмица от министъра на здравеопазването Таня Андреева.

Протeстът на „Спешна помощ” продължава и днес, след като още вчера медиците поставиха ултиматум да бъде върнат директорът на звеното д-р Георги Гелев най-късно до един месец.

Гелев беше поставен на мушка след случая с фотографката Елизабет Димитрова, която почина преди два дни. Разказът от очевидец за смъртта на Димитрова Много бързо се разви всичко – тръгвахме си от абитуриентския бал в „Надежда”, когато Елизабет ми каза, че и прилошава. Каза ми, че ще повърне, излезе от колата и се свлече. Разбрах че ситуацията е сериозна и веднага реагирахме – дойдоха хора, проверихме дали си е глътнала езика – не беше, дали не е аспирирала след повръщане – не беше. Поне двама души се обадиха на телефон 112. Това разказа пред Нова телевизия Младелин Димитров, приятел на Елизабет, който е бил заедно с нея във фаталния ден. И продължи с разказа. В интервала и 8:30, и 8:35 часа от 112 ни казаха да изчакаме, защото линейката е на път. След десет минути линейката още я нямаше, затова опитах да звъня директно на 150, за да ме свържат директно с шофьора на линейката, за да го упътя как да стигне най-бързо. Прехвърлиха ме пак към 112 и ми казаха, че не могат да се свържат с линейката Към 9:08 – 9:10 спешният екип дойде, след като подмина пресечката и едни от момчетата я гониха, за да я върнат. През това време Тони (бел. ред. – съпругът на Димитрова) вече пътуваше от Своге и аз му се обадих да го питам къде е, а той ми каза, че е на Нови Искър. Когато дойде линейката, закачиха Елизабет за ЕКГ и тя показа права линия. Молихме екипа да я реанимира, да действа с дефибрилатор, но се оказа, че линейката няма такъв. Лекарите не пожелаха да я интубират, опитаха да я обдишат, но нищо. А едно от момчетата напипа много слаб пулс. Реакцията на лекарите Според лекар, който Нова телевизия интервюира, е абсурдно да се прави реанимация на човек, при който ЕКГ показва права линия. На това му казваме „гаврта с труп”, категорично заявиха лекарите, протестиращи пред „Пирогов”. И изключиха възможността ЕКГ-то да не е работило – съмнение, което изрази Младелин Димитров, който разказа за случай отпреди четири години, когато е идвала линейка за дядо му, ЕКГ-то е показало права линия, след като човекът диша и чак от четвърти опит излиза реалната кардиограма, показваща пулс. От „Спешна помощ” заявиха, че много лесно може да се провери кога е пристигнала линейката в случая с Елизабет Димитрова – има GPS, дори и при поправка на хартиения носител лесно се установява. Същевременно шефът на автопарка на ">Гелев беше поставен на мушка след случая с фотографката Елизабет Димитрова, която почина преди два дни.

Според лекар, който Нова телевизия интервюира, е абсурдно да се прави реанимация на човек, при който ЕКГ показва права линия. На това му казваме „гаврта с труп”, категорично заявиха лекарите, протестиращи пред „Пирогов”. И изключиха възможността ЕКГ-то да не е работило – съмнение, което изрази Младелин Димитров, който разказа за случай отпреди четири години, когато е идвала линейка за дядо му, ЕКГ-то е показало права линия, след като човекът диша и чак от четвърти опит излиза реалната кардиограма, показваща пулс.

Някой тенденциозно прави грешни доклади за "Спешна помощ", казва д-р Георги Гелев

Явих се в Здравната комисия на парламента и там чуха нашата позиция за състоянието на „Спешна помощ” в София. Това каза дир...

От „Спешна помощ” заявиха, че много лесно може да се провери кога е пристигнала линейката в случая с Елизабет Димитрова – има GPS, дори и при поправка на хартиения носител лесно се установява.

Същевременно шефът на автопарка на "Спешна помощ" в София показа фиш с чистата си заплата, която се оказа по-малко от 1000 лева. Вчера от Министерството на здравеопазването казаха, че той вземал над 1700 лева.

В заключение Младелин Димитров попита защо в крайна сметка се мъти водата и големите риби  в лицето на политиците се измъкват в ситуацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Ръст в броя на новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

В началото на 2025 г. става ясно как ще изглежда Националната детска болница

Първи смъртен случай на дете от парвовирус - ето колко са случаите в България и какви са симптомите

Д-р Николай Болтаджиев: Здравната каса стана един политически инструмент

Ромите и ваксина срещу коклюш? Мисията (почти) невъзможна

ГДБОП погва сайт за продажба без рецепта на турски лекарства у нас

Едва 2 са новите случаи на коронавирус у нас за денонощие

Костадин Ангелов за детската болница: Хинков поиска да се строи без конкурс, чакам го в съда

Д-р Илиев: Новият вариант на COVID-19 не е лек, но не е по-опасен

Без отчетени нови случаи на коронавирус у нас за денонощие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com