Търси се кръв АВ положителен резус фактор за родилка в критично състояние

21561
Търси се кръв АВ положителен резус фактор за родилка в критично състояние
Снимка: Thinkstock/ Guliver

24-годишна жена от Средец е постъпила по спешност на 10 ноември в МБАЛ „Черноморска – Бургас” с най-тежкото усложнение в акушерството и гинекологията – пълно преждевременно отлепване на плацентата и фундроянтно развитие на ДИК синдром, съобщиха от болницата.

Тази сутрин в лечебното заведение в к-с „Меден рудник” са пристигнали републикански консултанти по Акушерство, Гинекология и Анестезиология и интензивно лечение от МФ на Тракийския университет в Стара Загора и от УМБАЛ „Ст. Киркович”.

Бургаският комплекс "Изгрев" има нов паркинг

Първият етап от ремонтът на пространството при блок № 43 в комплекс "Изгрев" в Бургас приключи. До скоро място носеше характерните черт...

На пациентката е извършено оперативно родоразрешение по спешност. Прелели са й 16 сака прясно замразена плазма. Количествата кръв в Бургас, Сливен и Ямбол от постъпването й в болницата до сега вече са изчерпани, а тази сутрин са доставени последните 10 сака кръв от Стара Загора.

Всеки желаещ да помогне като дари кръв може да го направи в Кръвния център в Бургас. Родилката е с кръвна група АВ положителен резус фактор.

Усилията на лекарските екипи да спасят живота на родилката продължават вече повече от 18 часа. Въпреки това състоянието на родилката продължава да бъде критично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване