Временният директор на "Спешна помощ" в София пое поста

31120
Временният директор на "Спешна помощ" в София пое поста
Снимка: БГНЕС

Временният директор на „Спешна помощ” в София доктор Ангел Златанов пое поста си, след като два дни протестиращите медици се заканваха, че няма да го пуснат и ще го спират с жива верига.

Златанов не се появи на работа нито вчера, нито днес сутринта, но следобяд влезе в Спешния център в столицата без драми. Той обясни, че забавянето му се дължи на забавяне в обработката на документите му за назначаване, предаде bTV.

"Република БГ": Партийните субсидии да отидат за спешната помощ

Бих дал 160 милиона лв., колкото е субсидията за този мандат на политическите партии, за целите на спешната помощ. Това заяви пред БНТ ...

При встъпването си в длъжност Златанов каза, че ще започне разговори със Столична община за създаването на изнесени центрове в кварталите „Младост“ и „Люлин“.Такива центрове вече съществуват, но досега те не работеха заради липсата на достатъчно екипи.

Новият директор не означава, че медиците спират с протестите, казват самите те. Връщането на д-р Георги Гелев е първо искане на лекарите. В началото на седмицата имаше среща между здравния министър Таня Андреева и лекарите от „Спешна помощ”. Тя не завърши особено положително, като медиците казаха, че не са доволни от обещаното, защото няма ясен график за изпълнението му. Те обвиниха Андреева , че лъже за заплатите им, а тя призна, че има неточност в одита и се извини за грешката.

Заради стачката от Търговище са командировани лекари за „Спешна помощ” в София. Медиците от столицата обявиха това за поредна глупост – вземаме от един град за сметка на друг, казаха те.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване