X
 
 

Все повече случаи на атопичен дерматит и хемангиоми при деца

1395 0
photo of Все повече случаи на атопичен дерматит и хемангиоми при деца
Снимка: iStock/Guliver
Зачестяват случаите на атопичен дерматит и хемангиоми при деца. Това каза за Радио "Фокус" – Варна д-р Георги Томов, специалист кожни и венерически болести, естетична дерматология и лазерна медицина.

"В последните години се наблюдава значително увеличение на заболеваемостта от атопичен дерматит в детска възраст - от 0 до 5 години, което предполага освен генетична натовареност и замърсена среда, в която живеем, както и храни, с които се храним. При децата зачестиха още появата и развитието на хемангиоми", отбеляза д-р Георги Томов. По думите му все по-често се срещат пациенти с акне, като заболяването е характерно за възрастта между 12 и 25-годишна възраст.

Пак институционално мълчание - дете със специални нужди не може да си намери детска градина

Три детски градини в София на практика са отказали да приемат дете със специални нужди, защото всъщност не го считат за такова. Това ст...

"Все по-чести са по-тежките форми на акне", посочи д-р Томов. По отношение на останалата заболеваемост специалистът посочи, че тя е нормална. "Има заболявания, които се влияят от сезоните - подобряват се лятото от ползването на морска вода и слънце и се влошават през есенно-зимния сезон.

Невродермитът също има такава цикличност. Радостно е да отбележим, че в областта на естетичната дерматология вече разполагаме с лазери, които правят чудеса, немислими за времето преди пет-шест години", добави д-р Георги Томов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители