Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ретроградният Меркурий ще е до края на седмицата за 4 зодии!

24 април 2024, 13:13 часа

Ретроградният Меркурий е астрологично явление, при което планетата Меркурий изглежда, като че ли се движи назад в своята орбита от гледна точка на Земята. Това не е физическо движение назад, а оптична илюзия, която се случва поради разликата в орбиталните скорости на двете планети . В астрологията, ретроградният Меркурий се свързва с комуникационни проблеми, технологични неизправности, забавяния и недоразумения. Той започна на 2-ри април и вече е към края си - приключва на 25-ти април. За съжаление има 4 зодии, които ще са под неговото негативно влияние чак до 28-ми април, неделя. Ето кои са те!

Телец

За Телците, ретроградният Меркурий ще продължи да играе роля в живота им, особено през този уикенд. Подгответе се за трудности в комуникацията, които може да ви създадат сериозни неприятности. Трябва да бъдете още малко търпеливи, защото скоро и този гаден период ще приключи. Ако имате възможност, отложете вземането на важни решения за следващата седмица - просто сега не е най-добрият момент за това.

Лъв

Лъвовете могат да очакват внезапни затруднения в професионалните си ангажименти, което ще ги изправи пред непредвидени препятствия при постигането на техните цели. Технологичните неизправности могат да затруднят завършването на важни проекти навреме. Недоразумения при комуникацията с колеги ще създадат допълнителни проблеми и ще наложат повторение на работата. До края на седмицата Лъвовете трябва да бъдат особено внимателни при вземането на важни решения, тъй като липсата на яснота може да ги отведе по погрешен път.

Стрелец

Стрелците вероятно ще изпитат затруднения да намерят необходимата енергия и мотивация за постигане на своите цели до края на седмицата. Усещането за умора и липса на фокус ще ги прави по-предразположени към отлагане на важни задачи. Важно е техните близки и приятели активно да ги подкрепят, осигурявайки им положително настроени. Тези социални контакти ще играят ключова роля за възвръщането на тяхната жизненост.

Козирог

Козирозите най-малко ще усетят неблагоприятното влияние на ретроградния Меркурий до края на седмицата, благодарение на тяхната способност да предвиждат възможните проблеми. Въпреки това, дори и те не са напълно защитени от дребни неразбирателства, особено в работната среда. Затова е важно да проверяват по два пъти всички важни съобщения и документи. Спокойствието ще бъде техният най-добър съюзник през този период, помагайки им да минават през предизвикателствата с минимални неудобства.

Докато ретроградният Меркурий наближава края си, тези 4 зодии трябва да запазят бдителност малко по-дълго. За тях периодът до края на седмицата крие известни трудности и задължава към внимание във всяка сфера на живота. Важно е да не се поддават на импулсивност и да оценяват ситуациите с ясна глава, за да минимизират риска от грешки. Приемането на този период с положителна нагласа ще им помогне да преминат през оставащите трудности с успех.

Христина Христова
Христина Христова Отговорен редактор
Новините днес