Ген предсказва часа на смъртта

44281
Ген предсказва часа на смъртта

Американски учени са открили ген, по който може да се предвиди в колко часа ще настъпи смъртта на човек, съобщи Daily Mail, цитиран от БЛИЦ.

Американците са направили откритието случайно по време на изследвания за развитието на болестите Алцхаймер и Паркинсон, при които са следили съня на 1200 здрави 65-годишни участници. Така открили молекула в близост до ген, наречен „Период 1".

Откриха ген, който ни прави хора

Международен екип от учени е изолирал ген, който не присъства при маймуните или други животни, съобщава радио „Гласът на Америка&...

„Вътрешният ни "биологичен часовник" регулира много аспекти на човешките биология и поведение. То е и фактор в определянето кога настъпват инфаркти и инсулти. Наистина има ген, който може да определи в колко часа ще си отидем от този свят. За щастие датата няма как да бъде предвидена", казва един от изследователите.

Изследователите се надяват разкритията им да помогнат за определянето на специфичен час за вземане на лекарства, използвани след удар или инфаркт. Друго нещо, което може да бъде определено, е в колко часа пациентите в болниците имат нужда от най-много грижи.

Редактор: Десислава Ушатова

 

Учени: Има живот след смъртта

Учени са успели да докажат теорията, че всеки едни човек има душа, която продължава да живее след спирането на сърцето. Както съобщава...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно