Исхемична болест и нарушения на простатата могат да доведат до проблеми с потентността

1521
Исхемична болест и нарушения на простатата могат да доведат до проблеми с потентността
Снимка: iStock

Когато се появят проблеми и нарушения в еректилната функция при мъжете, обиковено те най-често биват свързвани със сърдечносъдовата система. Атеросклеротичните плаки водят до стесняване на кръвоносните съдове, а артериите, свързани с половия член, са по-малки от сърдечните и затова първо се наблюдават промените в еректилната функция, след което се появяват и кардиологичните заболявания.

Много вероятно е да става въпрос за исхемична болест на сърцето, като тези симптоми могат да се потушат или редуцират с прием на медикаменти и препарати против високо кръвно налягане. Но тези лекарствени продукти могат да нарушат потенцията, затова е важно вашият лекар да ви предпише медикамент, който няма да навреди на вашата потенция.

Откриха ефективно средство срещу импотентност

Учените от тексаския университет в Хюстън съобщиха, че всекидневната употреба на кафе и други напитки, съдържащи кофеин, позволява да с...

Изследване сочи, че освен исхемичната болест, има и някои други заболявания, които могат да доведат до нарушения в еректилната функция и импотентност:

Диабет

Прекалено завишените нива на кръвната захар могат да доведат до стесняване на кръвоносните съдове и увреждане на нервите, свързани с половия член. Така се възпира притока на кръв към члена, което от своя страна пречи както на поддържането, така и на получаването на ерекция. Чрез този симптом може да се направи по-ранна диагностика на заболяването и да се започне своевременно лечение.

Аденом на простатата

Учени: Вейпърите два пъти по-често страдат от импотентност

Вейпърите са два пъти по-склонни да се оплакват от проблеми в леглото, отколкото тези, които не пушат, установиха изследователи от Нюйо...

Доброкачествената хиперплазия на простатата засяга около 30% от мъжете до 50-годишна възраст, около 60% от мъжете над 60 г. и 90% от мъжете на 80+ години. По-голямата част от мъжете не желаят оперативна намеса, но по този начин лечението само с медикаменти не премахва аденома, а само потиска растежа му, като в същото време влияе негативно върху потенцията. Чрез операция потенцията ще може да се запази, а медицината е толкова напреднала, че това е възможно дори и ако се налага отстраняване на простатата. По този начин мъжете ще могат да продължат да живеят и практикуват дейности, както до този момент.

Простатит

Простатитът може да бъде причинен дори и от малко по-тежка простуда, а симптомите на това заболяване се изразяват в често и затруднено уриниране, вяла струя, непълно изпразване на пикочния мехур и др. Ако не се вземат нужните мерки, простатитът може да се превърне в сепсис, което е рисково за здравето ни, а може и простатитът да стане хроничен, което ще доведе и до болки по време на полов акт. Това възпаление няма да премине с времето, без да го лекувате, нужна е консултация с лекар, изследвания и проследяване на състоянието.

Проблемите с потентността не са нелечими, но е от огромно значение да се открие откъде произхожда проблемът и да се назначи лечение с подходящи медикаменти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Археолози разкопаха вилата, в която е починал император Август

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно