"Изтриха” Израел от атлас за студенти

47888
"Изтриха” Израел от атлас за студенти
Снимка: Getty Images / Guliver

Издателството HarperCollins беше принудено да изтегли от пазара атлас за студенти в Близкия изток, след в него беше изпусната Израел.

Компанията публикува изявление заради помагалото, издаденол от неговия филиал Collins Bartholomew. Той подготвил атласа за училищата, в които се говори английски език в Близкия изток, но предпочел да изпусне Израел от него въз основа на "местни предпочитания".

Израел е решил да признае проведената през 2014 г. операция в Газа за война

Израел е решил да признае военната операция, която извърши в Ивицата Газа през 2014 година, като война, предаде AFP. Израелското минис...

В спорното учебно помагало Йордания и Сирия се разпростират до Средиземно море. Въпреки това позицията на Западния бряг е запазена.

От Collins Bartholomew обясниха в тази връзка, че включването на Израел би било „неприемливо” за техните клиенти в Персийския залив. Същевременно Harper&Collins се извини за пропускането на Израел и обясни, че продуктът ще бъде изтеглен от всички места, на които се разпространява, пише The Telegraph.

Преди да бъде изтеглен, атласът успя да предизвика доста негативни реакции. В сайта за онлайн търговия Amazon помагалото има 39 рецензии. Всяка от тях е придружена с оценка от 1 звезда. Някои го определят случилото се като международен срам, а други твърдят, че не признаването на дадена територия през 2014 г. е срам, пише washingtonpost.com.

 

ООН иска Израел да плати 850 млн. долара заради "екологично бедствие"

Общото събрание на ООН прие с голямо мнозинство резолюция Израел да плати на Ливан над 850 милиона долара за щети от петролен разлив. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com