Откриха ефективно средство срещу импотентност

36127
Откриха ефективно средство срещу импотентност
Снимка: Thinkstock / Guliver

Учените от тексаския университет в Хюстън съобщиха, че всекидневната употреба на кафе и други напитки, съдържащи кофеин, позволява да се понижи рискът от развитието на еректилна дисфункция. Учените отбелязва, че изключение правят само мъжете, страдащи от диабет, при тях кофеинът няма да окаже положителното си въздействие, пише PLOS One.

В проучването са били изследвани 3700 мъже. Всички доброволци били помолени да съобщят колко кафе или чай изпиват на ден. Получените данни  са позволили на авторите да установят оптималното количество кофеин,  което оказва положително влияние върху мъжкото здраве.

Неочаквани научни изводи в полза на затлъстяването и тютюнопушенето

По време на конгрес на Американската академия по неврология (American Academy of Neurology) във Вашингтон бяха оповестени неочаквани ре...

Учените съобщават, че всекидневната употреба на напитки, съдържащи кофеин в концентрация от 85 до 170 мг, позволява да се понижи риска от развитието на еректилна дисфункция с 42%. По този начин 2-3 чашки кафе дневно намаляват риска от развитието на импонентност.

Според авторите на изследването кофеинът помага да отпусканите на стените на съдовете, подобрявайки кръвообращението. Освен това употребата на напитки, съдържащи кофеин, осигуряват отпускането на определени мускули в пениса.

С получените данни е съгласен независим експерт, който не е участвал в изследването: „Действително кофеинът способства за отпускането на пещеристата гладка мускулатура на пениса, която подобрява еректилната функция.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com