Семейните почивки правят децата щастливи дълго след като приключат

2459
Семейните почивки правят децата щастливи дълго след като приключат
Снимка: iStock

Последните изследвания показват, че семейните ваканции са отчаяно необходими. Те правят децата, но и нас по-щастливи и изграждат по-силна връзка и спомени. Този голям подарък от преживявания, като семейни почивки, се е доказал като просоциален дар на връзката - по-голям от всеки материален актив, сочи проучване, проведено в Университета в Торонто, цитирано от БГНЕС.

Според авторът на изследването Синди Чан преживяването на семейната ваканция не само ни доближава до децата, но и прави цялото семейство по-щастливо дълго след края на ваканцията. Изследването показва, че половината от анкетираните посочват семейните почивки като любим спомен от детството, а другата половина подчертават, че семейните ваканции им дават щастливи спомени, които завинаги ще останат в паметта им.

Съвети за незабравима ваканция

Очаквали сте лятната си ваканция цяла година, работили сте здраво и мечтаете тя да е незабравима? Редица ситуации могат да я провалят, ...

Джон Макдоналд, директор на Family Holiday Association, благотворителна организация, която осигурява почивки за бедни семейства, твърди, че семейните ваканции са като символ за щастие. „Когато семействата се сблъскват с трудни житейски ситуации, такива спомени могат да бъдат много силни и ако имаме такива спомени - можем да подходим към проблемите от напълно различна и по-позитивна гледна точка“, каза той.

Напускането на дома и пътуването в различна среда не само е забавно за децата, но и може да ги направи по-умни. Семейните ваканции могат да бъдат „бустер“ за детския мозък, тъй като им осигурява нова и обогатена среда. „Тази обогатена среда осигурява нови преживявания, които са много важни за социалното, физическото, познавателното и сензорното взаимодействие“, обяснява д-р Марго Съндърланд, детски психотерапевт.

„Независимо дали решите да купите на детето си таблет или друго материално нещо или да отидете на семейна ваканция - помислете за силната връзка и въздействие върху развитието, които тези ваканции осигуряват. Такива спомени не могат да бъдат измерени с никакви материални блага“, добавя психотерапевтът.

В допълнение, играта на плажа, разходките или къмпингът активират мозъка чрез освобождаване на окситоцин и допамин. „Те намаляват стреса и активират усещането за пълна топлина, както и оптимизъм. По този начин семействата действително зареждат батериите емоционално“, обяснява д -р Съндърланд. Независимо дали планирате бързо пътуване до езерото или няколко дни на море - резултатите са същите: по-щастливо и свързано семейство, а това е безценно.

Какво общо има между всички щастливи жени?

Знаете ли, че истински щастливите жени споделят много подобни качества? Това е така, защото щастливите жени не се отнасят към живота к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com