В Индонезията борят корупцията с обучение чрез мобилно приложение

36239
В Индонезията борят корупцията с обучение чрез мобилно приложение
Снимка: Thinkstock

Антикорупционната агенция на Индонезия стартира мобилно приложение, съдържащо таблици и игри, които ще образоват гражданите и държавните служители за корупцията, пишe Агенция "Фокус".

Приложението е безплатно за устройства с iOS и Android и пресъздава виртуален парк, където анимирани графики учат хората как да не получават подкупи. Мобилната програма включва и викторини, които тестват познанията им по въпроса.

Румъния разследва петима бивши министри заради Microsoft

Румънската прокуратура е започнала разследване на петима бивши министри, заподозрени в корупция и пране на пари във връзка с разследва...

“Много предприемачи и държавни служители не осъзнават, че даването на подаръци и безплатни услуги представлява корупция и е престъпление”, казва Джоан Бъди, говорител на комисията за борба с корупцията на индонезийската държава.

Обществото в Индонезия реагира остро на корупцията по високите етажи на властта, свързана с огромни парични суми. Комисията вече е успяла да се пребори с няколко такива случая. На по-ниско ниво обаче даването на подкупи е широко разпространена практика, с която службата трудно се справя.

Продажбите на смартфони бързо се увеличават в Индонезия, която е една от най-големите държави в света с 250 милиона население. Неправителствената организация Transperancy International нарежда Индонезия на 144-то място сред общо 177 държави в годишния си индекс за корупцията за миналата година, като първите места в класацията са за най-малко корумпираните страни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com