Войник, служил с Хитлер, си спомня изказванията му за "еврейските паразити"

15452
Войник, служил с Хитлер, си спомня изказванията му за "еврейските паразити"
Снимка: Bundesarchiv, Bild 146-1974-082-44 / CC-BY-SA 3.0

Много преди да влезе в политиката, лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е говорил за желанието си да освободи „германската раса от еврейските паразити“. Ханс Менд, който е служил с фюрера по време на Първата световна война, пише за това в мемоарите си, които ще бъдат публикувани за първи път на английски през февруари. Daily Mail е публикувал цитати от книгата, озаглавена "Аз служих с Хитлер в окопите“.

Менд и Хитлер служили като куриери в 16-и баварски резервен пехотен полк, известен също като Полка на Лист (на името на неговия командир полк. Лист), и участвали в големи сражения, включително битката при Ипър през 1914 г. и битката при Сома през 1916 г.

Daily Mail пише, че мемоарите на Менд са пълни с препратки към ненавистното обсебване на Хитлер относно евреите. По-специално авторът говори за спора между бъдещия нацистки лидер и негов колега на Коледа 1914 г. „Струва ми се, че много евреи са по-добри от един християнин - казал колегата на Хитлер. - В нашата партия има много евреи, които се грижат за интересите на своите работници повече от християните.“

Тръмп: „Е, Хитлер е направил много добри неща“

По време на посещение в Европа за отбелязване 100-годишнината от края на Първата световна война, Доналд Тръмп посочил пред пред тогава...

На това бъдещият фюрер отговорил, че ако е на власт, „ще освободи германската раса от еврейските паразити и ще изпрати тези расови замърсители и експлоататори на хора в Палестина“. Менд обаче се съгласил с изказването на Хитлер. Той също си спомня, че в полка малцина били издръжливи и здрави като Хитлер. „С невероятна твърдост той понасяше най-тежките натоварвания и никога не си позволи да прояви слабост“, се казва в книгата.

Освен това Менд разказва как веднъж английски самолет се разбил пред очите им и двамата пилоти представлявали "ужасна гледка", която той никога няма да забрави. Единственият обаче, който не се интересувал от случилото се, бил Хитлер.

В края на декември историкът Джеймс Холанд заяви, че решението за спиране на настъплението на германската армия край френския град Дюнкерк в началото на Втората световна война е било фатална грешка на Хитлер. Според него силите на Вермахта през май 1940 г. са можели да обкръжат съюзническите сили във Франция, с което на практика да сложат край на войната. На 24 май обаче Хитлер заповядва на командирите на своите танкови дивизии да спрат настъплението.

* На снимката горе: Хитлер веднага след мобилизацията на 3 август 1914 г. Молбата на Адолф Хитлер до крал Лудвиг III Баварски за влизане в баварската армия е одобрена. На 16 август Адолф Хитлер е приет като доброволец в Резервен пехотен полк № 16 (командир: Лист), към който Адолф Хитлер принадлежи до края на войната. Хитлер е вдясно на снимката, седнал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com