Войник, служил с Хитлер, си спомня изказванията му за "еврейските паразити"

15826
Войник, служил с Хитлер, си спомня изказванията му за "еврейските паразити"
Снимка: Bundesarchiv, Bild 146-1974-082-44 / CC-BY-SA 3.0

Много преди да влезе в политиката, лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е говорил за желанието си да освободи „германската раса от еврейските паразити“. Ханс Менд, който е служил с фюрера по време на Първата световна война, пише за това в мемоарите си, които ще бъдат публикувани за първи път на английски през февруари. Daily Mail е публикувал цитати от книгата, озаглавена "Аз служих с Хитлер в окопите“.

Менд и Хитлер служили като куриери в 16-и баварски резервен пехотен полк, известен също като Полка на Лист (на името на неговия командир полк. Лист), и участвали в големи сражения, включително битката при Ипър през 1914 г. и битката при Сома през 1916 г.

Daily Mail пише, че мемоарите на Менд са пълни с препратки към ненавистното обсебване на Хитлер относно евреите. По-специално авторът говори за спора между бъдещия нацистки лидер и негов колега на Коледа 1914 г. „Струва ми се, че много евреи са по-добри от един християнин - казал колегата на Хитлер. - В нашата партия има много евреи, които се грижат за интересите на своите работници повече от християните.“

Тръмп: „Е, Хитлер е направил много добри неща“

По време на посещение в Европа за отбелязване 100-годишнината от края на Първата световна война, Доналд Тръмп посочил пред пред тогава...

На това бъдещият фюрер отговорил, че ако е на власт, „ще освободи германската раса от еврейските паразити и ще изпрати тези расови замърсители и експлоататори на хора в Палестина“. Менд обаче се съгласил с изказването на Хитлер. Той също си спомня, че в полка малцина били издръжливи и здрави като Хитлер. „С невероятна твърдост той понасяше най-тежките натоварвания и никога не си позволи да прояви слабост“, се казва в книгата.

Освен това Менд разказва как веднъж английски самолет се разбил пред очите им и двамата пилоти представлявали "ужасна гледка", която той никога няма да забрави. Единственият обаче, който не се интересувал от случилото се, бил Хитлер.

В края на декември историкът Джеймс Холанд заяви, че решението за спиране на настъплението на германската армия край френския град Дюнкерк в началото на Втората световна война е било фатална грешка на Хитлер. Според него силите на Вермахта през май 1940 г. са можели да обкръжат съюзническите сили във Франция, с което на практика да сложат край на войната. На 24 май обаче Хитлер заповядва на командирите на своите танкови дивизии да спрат настъплението.

* На снимката горе: Хитлер веднага след мобилизацията на 3 август 1914 г. Молбата на Адолф Хитлер до крал Лудвиг III Баварски за влизане в баварската армия е одобрена. На 16 август Адолф Хитлер е приет като доброволец в Резервен пехотен полк № 16 (командир: Лист), към който Адолф Хитлер принадлежи до края на войната. Хитлер е вдясно на снимката, седнал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Учените разкриват мистерията с произхода на древното „дърво на живота“

Въглеродният диоксид се увеличава 10 пъти по-бързо, отколкото през последните 50 000 г.

Психичните разстройства са в пряка връзка с насилието в детството

Товарете мозъка си, за да се предпазите от деменция

Учени установиха: Тиранозавър рекс не е бил умен колкото маймуна

Минисериал за холивудската икона Кари Грант по Epic Drama

Археолози разбраха произхода на меча „Екскалибур“ във Валенсия

Как изгрява и залязва Слънцето според плоскоземците? (ВИДЕО)

Български лекар и професор получи световно научно признание

Две бедствия за ден: Как остров преживя вулкан и тайфун едновременно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com