Кремена Стоянова, изпълнителен директор на ЧЕЗ: "Инвестирай в България" подпомага каузи

153651
Кремена Стоянова, изпълнителен директор на ЧЕЗ: "Инвестирай в България" подпомага каузи
Снимка: ЧЕЗ

Чешката енергийна компания ЧЕЗ е едно от трите най-големи електроразпределителни дружества в България. Освен като енергийна компания обаче, ЧЕЗ е позната в страната ни и със социалните си инициативи. С най-голямата от тях - "Инвестираме в България", с нейния главен герой ЧЕзтър ни запознава в детайли г-жа Кремена Стоянова, изпълнителен директор на ЧЕЗ. Сайтът "Инвестираме в България" бе избран за номинациите на световния дизайнерски портал. В следващите няколко дни избрано жури и потребители с определени права ще дават оценки за номинираните сайтове.

Г-жо Стоянова, разкажете ни с повече подробности какво представлява програмата на ЧЕЗ „Инвестираме в България”?

ЧЕЗ освободи от длъжност корумпиран служител в Плевен

Ръководителят на „Контактен център” в град Плевен, който бе заловен в момент на получаване на пари в брой от свой служител,...

„Инвестираме в България“ е дългосрочен проект, който има за цел да инвестира във важни за обществото проекти. Подпомагаме млади таланти чрез финансиране на техните изяви, инвестираме в енергийна ефективност, за да подпомогнем устойчивото развитие на икономиката, инвестираме в подобряване на градската среда, в която работим и живеем. Смятаме, че по този начин се грижим както за клиентите си, така и за „лицето“ на територията, за която отговаряме като енергийно дружество.

За кого е предназначена и на кого помага тази програма?

„Инвестираме в България“ не е насочена към индивиди, а по-скоро към подпомагане на каузи. И по този начин естествено помага на всеки гражданин. За нас е важно да се включваме в обществения и социален живот чрез инвестиране в значими дейности и проекти, които да подобрят живота ни в България.

Какви са най-големите ѝ постижения според Вас?

От енергото предлагат разсрочване на високите сметки за ток

Енергодружествата имат идеи за разсрочване на високите сметки за ток в тежките зимни месеци, съобщава БТВ. За периода на разсрочв...

Постиженията на „Инвестираме в България“ са свързани с успехите в спорта, на децата, които подпомагаме, с намаляването на крайното енергийно потребление на територията на ЧЕЗ чрез мерките ни за енергийна ефективност. Проектът за реновиране на електрическите табла в София получи огромно одобрение в България, а предизвика и международен отзвук. Всичко това подпомага по някакъв начин българските граждани и е успех за нас и за компанията.

Планира ли ЧЕЗ да направи друга програма, подобна на „Инвестираме в България”?

„Инвестираме в България“ е мащабен дългосрочен проект. В неговия обхват се включват различни програми така че в този смисъл „Инвестираме в България“ се разраства всяка година. Тази година сме се насочили към училищата в Западна България – ще инвестираме в знанието на децата относно това как се получава електроенергията, как да я използват и как да се пазят.  

Има ли ЧЕЗ такива инициативи и в Чехия и какъв е ефектът там?

ЧЕЗ засилва проверките за кражби на електроенергия

Служители на ЧЕЗ и МВР са направили съвместни проверки на битови и стопански клиенти по разкриването на кражби на електроенергия в ра...

В Чехия разбира се, както и в другите големи европейски страни, се провеждат подобни проекти в доста широк мащаб. Спрямо ограничените средства, с които разполагаме в България, смятам, че „Инвестираме в България“ е на европейско ниво. Именно поради положителните резултати от тези инициативи, нашите планове са да продължим в тази посока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю