Лятото на Тони Димитрова: Между прохладата в Странджа и чара на Бургас

42663
Лятото на Тони Димитрова: Между прохладата в Странджа и чара на Бургас
Снимка: Личен архив

Избирам да ходя до морето, вървя с кучето всеки ден. Да се грабна да почивам, това може да стане в Странджа. Това е изключително място. Много ми е скъпо на сърцето.

Така обичаната българска певица Тони Димитрова отговаря на въпрос на Actualno.com относно плановете си за летен сезон 2020. Тони откровено признава, че не обича "да се пренагрява през деня на плажа". Но пък и ни споделя, че през годините е обиколила различни локации по родното море - близо до Кранево и Каварна. "През лятото дори съм почивала на Велинград, но няма как да отида на място, да се застопоря и под режим да се храня. Това не е моето", разказва с усмивка Тони. И не скрива, че обича романтиката край река Ропотамо, както пее в своите песни. "А защо не и река Велека, която е в Странджа? Да ви кажа, обичам на прохладни и тихички места", допълва Тони.

Изпълнителката на вечния хит "Ах, морето" искрено заявява, че заради динамичността в работата си, трудно би планирала седмица или десет дни, за да отиде на курорт. "Въпреки това от години си отделям юли месец ца почивка и тази година ще бъде пак същото", казва ни Тони.

През последните години тя си е изградила навик да си прави дълги разходки и в тази връзка дори си мечтае да отиде някъде за дълго в нашите планини. Тони е безкрайно искрена, като отбелязва, че река Дунав ѝ носи онази емоция и чар, която пази дълго в сърцето си. "Като започнете Русе, Силистра, Тутракан, Оряхово... аз отивам там и онемявам. Това е моето място. Спирам и гледам реката и просто това е уникално изживяване. Но пък и морето си ми е на мен даденост, защото имам щастието да живея до него. То си ми е част от моя пейзаж", разказва Тони. И не спира дотук: "Изглежда, че душата ми е там, поне в Бургас. Морето ми стои като едно крилце в живота, което ми дава хем да летя, хем ме погалва. Но пак ви казвам, няма да отида така да се закъпя на плажа, но аз си обичам моето място и сърцето ми го е избрало да остане тук", допълва Тони Димитрова.

И въздиша, когато чуе, че някой посяга на природните ни красоти заради алчността си. "Бясна съм! Знаете ли, когато преди много години въобще не бях Тони Димитрова и пеех по ресторантите в Бургас, бяхме ходили в Слънчев бряг. Днес Слънчев бряг въобще не е това, което беше - красивото, тихо и романтично място, с много зеленина", коментира Тони. И счита, че алчността да станеш бързо хотелиер, бизнесмен е много свързана с нашия си балкански сондром. "Не ни правете на луди, това на Алепу са си стаи със санитарни възли, тераси... с гняв гледам на това", коментира казуса със сочената за подпорно съоръжение конструкция на брега на плажа.

"Това хотелско многоимане не може да бъде подплатено с персонал, няма толкова народ, който да работи в тези хотели, защото те са и зимни, и летни - кошмарно много са", с болка констатира Тони и продължава мислите си: "На мястото на малки къщи се излива бетон, правят се едни 7-8-етажни кооперации, които все повече растат нагоре, само и само да докопат гледката към морето. А това, че разказваш играта на тези отзад? Просто на всяко нещо са намерили цаката", категорична е Тони Димитрова в своята позиция. "Всички искат да бъдат баровци и хотелиери, никой не иска да бачка", убедена е обичаната ни певица.

Тя отново с много тъга отбелязва, че се е разчуло лошо име на Черноморието ни - с фалшив алкохол, с храната и др. "И да кажеш на българина да не ходи в Гърция, българинът просто обича да ходи в Гърция. Да идеш тука да помогнеш на нашето море, колко да помагаш - една-две седмици? Само че насила българинът не може да бъде накаран, ако сърцето му не го иска да почива тук. Абсолютен балкански синдром", завършва Тони.

А ние я оставяме да продължи разходката си кучето в Бургаската морска градина - един малък рай с гледка към онова море, което е част от всеки един от нас.

Интервю на Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

ПП-ДБ изживяха пик на унижението в неделя: Политологът Марая Цветкова в “Студио Actualno” (ВИДЕО)

Ако го нямаше Тагарев, щяха да го измислят: Политологът Теодор Славев каза дали отиваме на избори (ВИДЕО)

Сорая Лейн: Най-важното за мен е да помогна на хората да избягат от случващото се в живота

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю