Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Партиите ще съжаляват за разпада на сглобката": Анализ на Марая Цветкова (ВИДЕО)

11 юни 2024, 18:30 часа • 11865 прочитания

По принцип си имаме ниска избирателна активност в комплект към апатията и безразличието. Спадът на доверието в ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е "протестно не отиване до урните". Партиите ще съжаляват за разпада на сглобката. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът Маря Цветкова, коментирайки изборните резултати.

По думите ѝ партиите тепърва ще започват да съжаляват за разпада на сглобката. "В момента ще осъзнаят колко по-трудно е да се достигне до нещо, което не само да скърца, но и дори да се доближи до някакъв вид правителство", каза Марая Цветкова. "Преконфигурирането, което искаха да направят ДПС и ГЕРБ, се случи, но то се случи така, че от ПП-ДБ да се заинатят още повече. Има голяма вероятност изобщо да не седнат на масата за преговори", коментира Цветкова. Според нея не е изключено наесен да отидем на избори отново, когато по-скоро биха отишли да гласуват хората, които са симпатизанти на "Величие".

Марая Цветкова е на мнение, че в България "наистина има хора, които мразят държавата и са докарани дотам, че да рушат устоите на българската държавност. Тези хора удрят дори по Васил Левски и наистина вярват на тези неща".

Изборите на Стария континент

Цветкова определи като "изключително рисков" хода на Еманюел Макрон с разпускането на Френския парламент след вота в неделя. "Такива резки движения от страна на лидерите все по-често ще се случват и това е така, защото тези, които тропат с юмруците сега, ще трябва срещу тях да правят резки движения и ще им става все по-трудно", заяви политологът.

"Урсула фон дер Лайен ще бъде кандидат за втори мандат на Европейската комисия, но резултатите на ЕНП можеха да бъдат много по-добри, ако тази партия не се беше оставила изцяло в центъра, защото през нейния мандат, тя много рязко загърби дясното", анализира още Цветкова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес