Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Политическа криза или добре подготвен сценарий: Любомир Аламанов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

28 март 2024, 19:30 часа • 14025 прочитания

В политическа криза ли сме, или ставаме свидетели на добре подготвен сценарий. Това коментира в седмичното обзорно предаване Actualno.comОтговорите със Спасиана Кирилова“ експертът Любомир Аламанов от Центъра за анализ и кризисни комуникации:

Още: Партиен служебен кабинет може да повлияе на изборните резултати: Социологът Евелина Славкова (ВИДЕО)

“За съжаление може да е добре подготвен сценарий, защото много анализатори очаквахме да се получи подобно нещо още по-рано. Миналата година, при създаването на правителството Денков-Габриел, много анализатори предричаха, че Борисов ще се възползва от ситуацията, за да си поизпере малко имиджа и в кратки срокове ще развали сглобката, сделката, некоалицията. Даже очакванията бяха някъде около местните избори. Може би защото на местните избори загубиха няколко големи града и изведнъж видяха, че нещата не са такива, каквито те очакват. Малко се забавиха. Но бавно и постепенно стигнаха до този етап.“

Най-голямото пране на имидж беше на господина от списъка “Магнитски“ Делян Пеевски. Как мислите, някога ще преглътне ли електоратът на ГЕРБ и електоратът на ПП-ДБ това сътрудничество?

Още: При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

“Много интересно, че за електората на ГЕРБ това сякаш няма никакво значение. Аз съм се чудил много пъти какво става в главите на хората, които са фенове на ГЕРБ, защото там всеки ден чуваме нови неща, всеки ден виждаме нови неща. И всеки ден електораът на ГЕРБ е съгласен с противоположното на това, с което е бил съгласен предишния ден. Така че това по-скоро не прилича съвсем на партия, а прилича на организирана група, която вярва на своя гуру и каквото каже гуруто, това се случва. Така че аз не виждам никакъв проблем за електората на ГЕРБ.

За съжаление в електората на ПП-ДБ има отлив. И доста комуникационни експерти през последните месеци съветвахме ПП и ДБ да се опитат малко повече да обясняват защо се случва цялото това нещо. Къде е идеята.“

Още: "За ГЕРБ-ДПС и лидера им Пеевски се заформят щастливи дни: ще редят служебен кабинет и ще организират "честни" избори"

От видеоматериала ще научите още:

  • Какво следва по възможния сценарий;
  • Кой с кого би могъл да управлява след вота;
  • Защо в политиката ни може да стане като във футбола ни;
  • Каква трябва да бъде предизборната кампания.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес