Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този път Борисов няма да пропусне президентския пост: Говори Румяна Бъчварова (ВИДЕО)

10 юни 2024, 19:30 часа • 24135 прочитания

"Следва анализ на ситуацията и сериозна работа по формиране на правителство с първия мандат. ГЕРБ носят основната отговорност като най-големия политически субект. Не мисля, че задачата е трудна – имаме много ясна възможност за мнозинство с ГЕРБ, ДПС и например ИТН, които не са казали, че няма да участват в такава коалиция. Тя би била и политически логична".

Това мнение изрази ден след изборите бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 2" Румяна Бъчварова. По думите ѝ - предишните два редовни кабинета - "ПП, ДБ, БСП, ИТН" и "сглобката" - не са били естествени, а сега има шанс за "ясно правителство", след като ГЕРБ-СДС спечели убедително, а ДПС се бори за второто място.

Още: ЦИК при 85.47%: Преднината на ДПС се топи, ИТН гони БСП

Срам от ДПС?

"Много ме притеснява това, че от първия ден започна да се говори за експертен кабинет, за нови избори. Това е прикриване на някакви задкулисни отношения или някакъв срам от това, че ще си партнираш с един или друг – имам предвид ДПС", каза тя в Студио Actualno.

Още: "Борисов и Пеевски измамиха ПП-ДБ": Диана Дамянова с анализ на вота

Снимка: Actualno.com

Бойко Борисов президент?

На въпрос ще стане ли Бойко Борисов президент в края на политическата си кариера, каквато "цел" на лидера на ГЕРБ описа преди изборите съпредседателят на ПП Асен Василев, Бъчварова отвърна: "Венецът на политическата кариера на Борисов би бил неговото президентстване и този път той няма да го пропусне. Какво ще стане с ГЕРБ след това? Ако спечели изборите и е на тази позиция, според мен няма да виждаме разпад или нещо негативно".

Още: Първа изява след изборите: Борисов се включи... от село Магерево

И още в интервюто: възходът на партия "Величие"; Макрон и предсрочните избори във Франция; pащо няма лидери и идеи в България и Европа; може ли да има буфер между Борисов и Пеевски?

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес