Гръм в рая - Слави Бинев се разсърди на Бойко Борисов заради отказан пост

38050
Гръм в рая - Слави Бинев се разсърди на Бойко Борисов заради отказан пост
Снимка: БГНЕС

Не очаквам Бойко Борисов да се промени – не дава добри сигнали още от самото начало. Това заяви депутатът от „Патриотичния фронт” (ПФ) Слави Бинев.

Вчера нашият председател Валери Симеонов представи моята кандидатура за председател на Комисията по европейски фондове в парламента и тя не беше приета. Логично беше аз да поема поста, защото имам опит и защото вицепремиери станаха другите хора в това Народно събрание, които имаха компетентността да поемат този пост, обясни Бинев.

До края на месеца ще ни възстановят плащанията по ОП "Околна среда"

Много важно е по отношение на еврофондовете да има приемственост. Затова съм говорила с всяка една от партиите по време на управлението...

На въпрос защо сега Бинев се оплаква, след като ПФ прокламираше как не иска постове, депутатът на Патриотите обърна палачинката от гледна точка „експертност”. Имам опит, биография, които не могат така да бъдат отхвърлени, каза Бинев пред Нова телевизия. И намекна, че кандидатурата му не е приета, защото е гласувал против кандидатурата на Бойко Борисов за премиер. ГЕРБ настояха да съм заместник на Комисията по еврофондовете – явно не искат да има достатъчен контрол, добави бившият евродепутат.

Ако курсът да не се спаси „тази опоскана държава”, ще оттеглим подкрепата си за това правителство. В програмната декларация отпадна нашата точка за много по-строг контрол на банковия сектор. Не може да научаваме какво става в банките ни от Forbes – там посочиха как една банка в България я спасиха два път, а друга я хвърлиха на кучетата. Трябва да има пълна ревизия на банковата система – не само в КТБ, а и в другите банки, „които се клатят по страхотен начин”, категоричен беше Бинев. И необяснимо по темата тръгна да коментира поведението на Сашо Диков и предаването му „ДикOFF” и какво значело в превод на български.

Искаме моментално да се направи по-добър Изборен кодекс, да се спре битовата престъпност, да се спре незаконната сеч и още други – това са нещата, които трябва да се направят на всяка цена. По някои от тези неща трябва да се опълчим и на големите международни организации, в които участваме и това поставя под въпрос някои сериозни реформи. И бързо ще се разбере колко дълъг ще е животът на това правителство – по екипа ще си проличи. Ако се обгради с удобни хора, които не противоречат, Борисов ще се провали, смята Бинев. А ние ще внимаваме къде и какви хора се слагат и моментално ще разберем иска ли се да се решат въпроси или се иска някой да си изпълни детската мечта пак да е премиер, добави Бинев. Аз няма да си мълча и силно се надявам интуицията ми да ме лъже, но – „Ха дано, ама надали”, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика