Ужасът в "Арена Армеец" още не е свършил

7789
Ужасът в "Арена Армеец" още не е свършил

Ужасът в "Арена Армеец" няма край. Там все още продължава предаването на протоколите от местните избори и националния референдум в София.

По груба сметка на хора от СИК-овете, коментиращи от Нова телевизия, близо 300 души все още не са минали.

Представители на партии и възмутени граждани се събраха пред "Арена Армеец"

Това е граждански, а не политически акт. Дойдохме да изразим нашата съпричастност към тези, които пазят гласовете ни, защото този вот...

Охраняваха ни като екзотични животни, оплака се един от мъжете. Не ни даваха да излезем да потърсим храна по свой вкус. Вчера раздадоха и едни кебапчета, някакви вафли, освен малките сандвичи. Имаше 20-30 походни легла. А периодично минаваха с носилки с припаднали хора.

Според мъжете най-трудно се отчитали преференциите. Беше трудно да се разбере какво точно трябва да се попълни в протоколите, каза член на СИК от "Люлин".

Припомняме, че вчера (26 октомври) ЦИК реши да обезщети хората от СИК-овете. Конкретно обаче те не знаеха колко точно пари ще вземат - около 70 лева още според мъжете, както и още два почивни дни. По закон член на СИК взема 80 лева, а председател - 120 лева. Проблемът е, че не е ясно как ще реагират частни работодатели на разпореждането за два почивни дни, опасяват се хора, преживели ужаса в "Арена Армеец".

Същевременно говорителят на ЦИК Цветозар Томов изрази личното си мнение, че мандатът на комисията трябва да бъде съкратен и да приключи до 2-3 месеца. В тези месеци трябвало да се оцени практиката и да се подготвят необходимите промени в Избирателния кодекс. На въпрос дали председателят на ЦИК Ивилина Алексиева, която зае поста след като беше главен директор на Института за модерна политика (ИМП) на Борислав Цеков, се крие, Томов отказа да коментира. Той отново потвърди, че членовете на ОИК София са 19 заради закона, приет от Мая Манолова, която стана омбудсман и с подкрепата на управляващите. Надявахме се, че ще отнеме по-малко време, посочи Томов. И обясни, че ако се разшири състава на ОИК София, трябвало да се разширят съставите на всички ОИК в страната.

ГЕРБ: Цялата ЦИК да си подаде оставката

След като по-рано днес Реформаторският блок поиска оставката на ръководството на Централната избирателна комисия (ЦИК) заради хаоса в "...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София