ЕП почете застрелян в центъра на София преди година и половина благоевградчанин

21332
ЕП почете застрелян в центъра на София преди година и половина благоевградчанин
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) изчисти името на разстреляния благоевградчанин Йордан Динов близо 19 месеца след показното му убийство в центъра на София, предаде БГНЕС.

Това стана по време на дебат в седалището на институцията в Брюксел във връзка с черното тото и уреждането на футболни мачове в целия свят за извличане на нерегламентирани печалби, съобщи БНР.

В доклада на организаторите на дискусиите беше подчертано, че Динов е убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с футболната мафия. От години страната ни се сочи като един от центровете на футболната мафия, но този път България беше дадена за пример.

Благоевградският бизнесмен бе убит на ъгъла на улиците "Будапеща" и "Кирил и Методий" в столицата на 4 април 2012 година. 40-годишният бизнесмен почина в линейката на път за болницата. Месеци след това, на 6 юни 2012 година, за показното убийство пред Софийски градски съд бяха изправени Николай Станков и Кирил Кирилов. Кирил, с прякор Кико, е помагал за убийството, а фактическият убиец е Николай, с прякор Дългия. И двамата имат криминални прояви за побой, кражби, а Кико и за притежание на наркотици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com