Аоияма продължава с доброто представяне във Фукуока

10002
Аоияма продължава с доброто представяне във Фукуока
Снимка: Getty Images/Guliver

Даниел Иванов-Аоияма спечели девета схватка на турнира "Кюшю башьо" във Фукуока. В оспорван двубой от 13-и кръг 193-килограмовият българин успя да избута Фуджиадзума от дохиото, използвайки техниката "цукидаши", предаде БГНЕС.

"Синята гора" изигра трети мач срещу този съперник през 2013 г. и успя да го победи за втори път. Аоияма продължава с актив от 9 успеха и 4 поражения.

70-ият в историята на древния японски спорт "йокодзуна" (Велик шампион) Харумафуджи претърпя първа загуба във Фукуока. "Одзеки" Кисеносато успя да избута монголеца извън пределите на глинения кръг с "йорикири". От това се възползва другият сумист с най-високия ранг Хакухо, който не сбърка срещу Какурю. "Белият феникс" единствен няма загуба на "Кюшю башьо" и е фаворит за спечелване на последната за сезона Купа на Императора.

Аоияма записа шеста победа в седем мача във Фукуока

Българският сумист Даниел Иванов-Аоияма продължава с чудесното си представяне във Фукуока и вече е с актив от 6 победи и една загуба, ...

Утре Кисеносато ще се опита да спре победния ход и на Хакухо, а Даниел ще спори на дохиото със "секиваке" Гоейдо. 27-годишният българин има 4 поражения от 4 мача срещу японския си връстник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com