Атлетите на САЩ с още едно предимство - турбо костюми

15448
Атлетите на САЩ с още едно предимство - турбо костюми

Членовете на американския олимпийски отбор по лека атлетика ще имат техническо предимство пред своите съперници, информира dailymail.co.uk. Става въпрос за високотехнологичен костюм за бягане, чийто дизайн е вдъхновен от топката за голф.

Nike, които спонсорират отбора на САЩ, вече показаха TurboSpeed ​​костюма. Те твърдят, че благодарение на него 100-метров спринт  може да се вземе с 0,23 секунди по-бързо.

Олимпийският огън ще пристигне във Великобритания на 18 май

Факелът с Олимпийския огън ще бъде доставен във Великобритания от Атина в петък, 18 май, със специален полет на авиокомпания „Бри...


Това време не е особена величина при повечето хора, които бягат за удоволствие, но когато става въпрос за състезание по бързина, всяка милисекунда е от значение.

Като пример може да вземем американския спринтьор Уолтър Дикс на 100 метра спринт в Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Бронзовият медалист загуби от световния шампион от Ямайка Юсейн Болт, само с разликата от 0,22 секунди.

Ако твърденията на Nike са вярни, това означава, че Дикс може да победи Болт, просто като си сложи друг костюм. Той със сигурност може да изпревари и сребърния медалист Ричард Томпсън, който е само с 0,02 секунди по-бърз от него. Томпсън е член на екипа Тринидад и Тобаго, които са спонсорирани от Adidas.

Олимпийският огън е запален

В древна Олимпия, Гърция, запалиха пламъка за олимпийските игри в Лондон. Актьори облечени в бели роби, като древните гърци, пресъздадо...

Дизайнът на TurboSpeed ​​костюма има, подобно на голф топката, много вдлъбнатини, които намаляват аеродинамичното съпротивление.

Ефективността на екипировката е тествана стотици часове във въздушен тунел за период от 12 години.

Още една добра страна на костюма е, че е направен от 82% рециклиран полиестер. За направата на един екип се използват  13 рециклирани пластмасови бутилки.

Четирима наши заминаха за последна олимпийска квалификация

Четирима наши борци в класическия стил заминаха за последната олимпийска квалификация в Хелзинки (Финландия). В категория до 74 кг ще...

Руският и германският отбор също са спонсорирани от компанията за спортни облекла.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт