Бившият лекар на американския национален отбор по гимнастика се призна за виновен

2331
Бившият лекар на американския национален отбор по гимнастика се призна за виновен
Снимка: Gettyimages.com

След като втори месец светът буквално се тресе от десетките обвинения от страна на жени за сексуални посегателства от известни мъже случаят с бившия лекар на американския национален отбор по гимнастика Лари Насър също има своето развитие.

Насър пледира виновен по обвиненията за множество сексуални посегателства над жени, включително и за блудство с 13-годишна спортистка.

Осма поред жена обвини Джордж Буш старши в тормоз

Поредна осма жена обвини бившия президент на САЩ Джордж Буш старши в сексуален тормоз, съобщи BBC. Жената помолила да не се разкрива им...

Насър, който беше част от екипа на САЩ близо 30 десетилетия и работеше със състезателките по спортна гимнастика по време на 4 олимпийски цикъла, може да получи до 25 години затвор.

Той бе изправен пред съда в Мичиган, след като 22 гимнастички повдигнаха обвинения срещу него за сексуални злоупотреби, прикривани като „медицински процедури” в годините между 1998 и 2015. Смята се, че поне 3 от жертвите му са били на възраст под 13 години, когато им е посягал, а останалите – между 13 и 15 години. Пред правосъдния орган обаче, Насър призна само за 7 от случаите, припомня БГНЕС.

Габи Дъглас беше последната олимпийска шампионка в гимнастиката, която призна за сексуалния тормоз на Насър. Преди нея и МакКайла Марони, Али Райсман и Джейми Дантчер, се осмелиха да покажат наяве неговите издевателства. Жанет Антолин, Джесика Хоуърд и Мати Ларсон също се включиха към обвиненията на общо 140-те атлетки.

Обвиненията срещу лекаря бяха повдигнали в края на миналата година, на фона на разкритията на вестниците "Indianapolis Star" и "USA Today", които публикуваха тогава резултатите от задълбоченото си разследване. Според скандалната информация близо 400 спортисти от Американската федерация по гимнастика са станали жертва на сексуално посегателство от страна на своите треньори или други членове на организацията, докато са били още деца. Като това са анализите само от полицейските доклади и заведените дела в последните 20 години..

Дрейк заплаши с бой нахален фен заради сексуален тормоз (ВИДЕО)

По време на свой концерт в Сидни рапърът Дрейк прекъсна своя песен, за да заплаши лично мъж от публиката, опитващ се да опипва незабеля...

Редовна „инспекция” на интимните части на малките момичета под триката, ежедневен секс с 14-годишна тийнейджърка, сексуално посегателство по време на „терапевтични масажи” и тайно поставяне на камери в женските съблекални и отделенията с душовете са само част от престъпните дейности, които са били оповестени. Те са били извършени от общо 115 треньори или членове на Федерацията, която е една от най-престижните олимпийски организации в Щатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Терористична заплаха: Париж 2024 остава без церемония по откриване?

120 дни до Париж 2024: Златният медал по пътя на Мохамед към планината

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт