X
 
 

Британец счупи световния рекорд за колоездачна скорост

1352 0
photo of Британец счупи световния рекорд за колоездачна скорост
Снимка: Община Ценово
Британският колоездач Нийл Кемпбъл подобри рекорда за скорост с над 174 мили в час (280 км/ч), за да стане най-бързият човек на велосипед по време на Елвингтън Еърфийлд в Северен Йоркшър.

Кемпбъл проведе опита в събота, използвайки специално изградено колело на стойност 15 000 паунда, което бе издърпано на скорост от Порше Кайен, преди да бъде освободено на пистата, позволявайки на колоездача да счупи рекорда от набраната инерция. Отчетено бе време от 174.33 мили в час, след като премина през 200-метровата скоростна отсечка, подобрявайки предишното най-добро постижение на холандеца Фред Ромпелберг от 166.9 мили в час през 1995.

Кемпбъл, който работи като архитект в Есекс, заяви, че следващото предизвикателство ще бъде да достигне 220 мили в час идната година на дългата шест мили писта на Боневил Солт Флатс в Юта.

„Искаме да бъдем първият отбор, който минава над 200 мили в час. Истината е, че може да минем и границата от 220. Смятаме, че може да бъдем свръхзвукови…разполагаме с колелото, тима, разглеждаме опциите с колата, така че нека го направим“, сподели британецът.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители