Федерацията по шах изхвърли от редиците си Борислав Иванов

27944
Федерацията по шах изхвърли от редиците си Борислав Иванов

Българската федерация по шахмат изхвърли от редиците си благоевградския състезател Борислав Иванов, който бе в основата на много скандали у нас и по света през последната година, предаде Стандарт нюз.

В последния от тях той се "прочу" в Испания. На турнир в Ла Мата (Исп) нашият ФИДЕ майстор бе изгонен от надпреварата малко преди нейния край. Участници в състезанието, пожелали анонимност, съобщиха пред специализирания сайт "ChessVibes", че Боби е заловен с жици по гърдите. Той е поискал да му бъде върната таксата за участие в размер на 40 евро, а организаторите са изпълнили това негово желание и дори са му дали компенсация от 50 евро.

Топалов се върна в Топ 5

Най-добрият български шахматист Веселин Топалов отбеляза прогрес с 4 позиции и заема пето място в ранглистата на Международната федер...

"Цяла година търпях какви ли не атаки срещу мен, при това недоказани. Гросмайсторите така и не можаха да приемат, че успявам да съм на тяхното ниво и да ги побеждавам. Родната федерация през месец май ме наказа за 4 месеца от участия в състезания. Това бе пълен абсурд. А сега ме изхвърлят завинаги от спорта. Ще обжалвам това решение в съда. Вкарват си автогол", закани се Иванов. Той е категоричен, че нямат никакви доказателства срещу него за измами и ползване на нерегламентирана техника, а само подозрения.

През лятото централата покани шахматиста в Спортната палата за провеждане на специализирани тестове с технически средства и детектор на лъжата. Той обаче не се яви. Сега Боби е решен да се докаже на треньорското поприще. Благоевградчанинът дава частни уроци по шахмат срещу 10 лева на час.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт