Илиана Раева: Трябва да има сериозни промени, адекватни на времето

7884
Илиана Раева: Трябва да има сериозни промени, адекватни на времето

Навсякъде трябва да има сериозни промени, които да бъдат адекватни на времето. Това каза Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” на ТВ7. На въпрос какво ще промени, Раева отговори: Информацията, която стига до нашите специалисти, до треньорите, съдиите, клубовете. Комисиите, Управителен съвет, Треньорски съвет, съдийска колегия. Работата в клубовете, клубният спорт, финансирането, материалната база.

Системите не са били отречени, някои от методите са били отречени, каза Илияна Раева на въпрос за системата на Нешка Робева. България има една от най-силните школи, с изключителни педагози, треньори и специалисти, със страхотни традиции. Не случайно българската художествена гимнастика единствена оцеля при промените и прехода. Методиката на Нешка Робева е методиката на българската гимнастика, тя не е била отречена, тя не е била използвана по правилния начин. Ако една методика е била успешна, тя сега трябваше да съществува. И методиката на Нешка Робева, и методиката на Иван Абаджиев трябваше да съществуват, ако бяха успешни. Няма гимнастичка, която би тренирала сега така, без да си тръгне, каза Раева.

Илиана Раева оглави художествената гимнастика

Досегашният главен треньор на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева бе избрана за председател на Българска федераци...

Нешка Робева и всички специалисти, които ще се занимават, ще се използват там, където са най-силни. Нешка Робева има много добри идеи. В стратегията си заложих методиката за работа с децата и квалификацията на кадрите. Там най-много ще разчитам на нейната помощ – каза Раева.

Ще искам изключителен контрол и спазване на йерархията, каза тя. Искам най-силните да са около мен, не съм от тези ръководители, които искат да разчистят силните около тях, каза Раева.

Целта на Олимпиадата в Рио де Жанейро е да спечелим медал - каза тя.

От всички получавам поздравления за това, което казвам за футбола. Хората по улиците ме поздравяват, каза Раева.

Илиана ще работи с Нешка

Готвим съвместен проект с Нешка Робева. Свързан е с изкуството, с нейната дейност до момента, а именно - шоуто, което има с танцувал...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com