Ивет Лалова смята, че не допингът прави чуждите атлети по-добри от нашите

2811
Ивет Лалова смята, че не допингът прави чуждите атлети по-добри от нашите
Снимка: Getty Images/Guliver

Да, така излиза. Радвам се, че се обръща внимание на тези неща. Така голямата ни спринтьорка Ивет Лалова коментира факта, че най-добрият ѝ резултатът на 200 метра в Рио е по-добър, отколкото този на Олимпиадата в Атина през 2004 година.

Всичко е в главата и всичко е въпрос на самоусъвършенстване, подчерта Лалова. По въпроса с кариерата ѝ тя беше категорична, че човек трябва да прави нещо, докато му носи удоволствие. Загубих важни години заради счупването на крака си - сега се чувствам добре, защо да не продължа, беше тезата ѝ.

Момичетата от ансамбъла: Време е да си починем, да спим колкото искаме

Не очаквах такова посрещане. Това заяви треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева след като късно снощи...

По вечната тема с допинга Лалова заяви, че „не всички пият препарати”. Аз не пия препарати – човек сам решава, заяви атлетката ни. Лалова добави, че предпочита да не коментира случая „Силвия Дънекова”. Не съм чула Силвия да развива тезата, че ако проверят всеки, ще го хванат с нещо. Спортът и допингът не вървят ръка за ръка – съжалявам, че много хора си мислят, че „те са по-добри от нас” заради допинг, каза Лалова.

Преди финала на 200 метра плаках, защото за мен Олимпиадата беше много емоционална. Преди Олимпиадата имах малка контузия – това е много тънък момент, защото това пречи да покажеш най-доброто от себе си, сподели спринтьорката ни пред Нова телевизия. Тя добави, че гледа да се отпуска от напрежението с приятели. Не може спортът да е целият ти живот, защото е много болезнено, каза Лалова.

Относно предпочитаната дисциплина, Ивет Лалова каза, че „само талант, работа и късмет не стигат” да влезеш на 100 метра – трябва чудо. Мисля, че чернокожите са по-бързи от белите, сподели с усмивка атлетката ни. Смятам, че всеки, който развие таланта си до максимум, може да постигне големи неща, добави тя.

Замислих се, че карам хората да ме гонят постоянно. Мога да бъда много рязка – с години да не мръдна на сантиметър от нещата, които правя, а след това да направя кардинална промяна – това обърква хората около мен. Съпругът ми успява да върви в това темпо, каза Лалова.

Рио 2016 показа защо България ще си остане нещастна в спорта

България се завърна от Рио с три олимпийски медала – сребро на висок скок на Мирела Демирева, бронз на Елица Янкова и бронз за ан...

След контузията в Атина разбрах, че колкото и планове да си правиш, е добре да се адаптираш към това, което ти готви съдбата, защото нейните планове често са различни от нашите, сподели атлетката ни. Тя съобщи и, че няма разрушения по дома ѝ, който се намира в близост до епицентъра на голямото земетресение в Италия през миналата седмица – в областта Лацио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Най-бързите 800 метра от българин за века: "Бегачите" през април 2024 г. (ОБЗОР)

Ивет Горанова гостува на българско училище в Кипър по повод 15-годишен юбилей (СНИМКИ)

Страхотно! България ще има представител във фехтовката на Олимпийските игри в Париж

Спорт по телевизията днес - 29 април 2024 г.

Прекрасно! България има европейски шампион по бокс (ВИДЕО)

Страхотен Кристиян Василев взе квота за Олимпийските игри в Париж

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com