Йовчев върти салта нощем, тества уредите за Европейското

11097
Йовчев върти салта нощем, тества уредите за Европейското

Лично легендата на спортната гимнастика и заместник министър на спорта Йордан Йовчев, както и президента на федерацията ни Красимир Дунев са тествали уредите в "Арена Армеец". Двамата изпълнили по няколко комбинации и приключили със салта в 2ч. през нощта, пише "Преса".

Европейското по спортна гимнастика, което се открива днес в София, ще коства на България приблизително 2 млн. лева. Парите са осигурени на федерацията от държавния бюджет. Генералната церемония, с която ще стартира шампионата на Стария континет е в 14:30ч. в "Арена Армеец".

Двама контузени гимнастици отпаднаха за Европейското

Мъжкият национален отбор по спортна гимнастика на България излиза без двама от основните си състезатели на Европейското първенство в Со...

На 30-ото първенство на Еверопа ще бъдат дадени 26 комплекта медали, както в отборната така и в индивидуалната надпревара. Последният ще бъде връчен на 25-ти май след приключването на финалите при мъжете.

В първенството ще участват 600 гимнастици и гимнастички от 39 страни. От тях 288 са представителките при жените и девойките. Над 100 журналисти, включително медии от САЩ и Афганистан, ще отразяват събитието.

Днес любителите на гимнастиката имат възможността да посетят безплатно събитието, а в останалите дни цената на билета е 5 лв. Днес в 12:10ч. първи на подиума излизат девойките, на които предстоят квалификации. Финалите при тях са в сряда. Селекционерът на нашия национален отбор Филип Янев води състав от дебютантки. Единствената, йкоято е излизала в международна надпревара досега, е Магдалена Георгиева.

Девойките на Янев са във втори поток заедно с Люксембург, Норвегия, Финландия, Швеция, Словакия, Грузия, Литва, Кипър, Белгия и Испания.

Гимнастиката предотвратява грипа

Двадесет минути гимнастика на ден намаляват с десет процента риска от грип. Но физическите упражнения трябва да са интензивни, за да ...

Всеки тим е съставен от 5 гимнастички, четири от тях играят на всички уреди. За крайното класиране се зачитат трите най-добри резултата. ЦЕлта пред българките е място в топ 24.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт