Медали едва ли, поне сме сред най-красивите в Сочи

20911
Медали едва ли, поне сме сред най-красивите в Сочи
Снимка: Getty Images/Guliver

Веднага след завръщането си от Щатите сноубордистката Александра Жекова и нейният треньор и баща Виктор получиха спортната екипировка, с която ще бъдат облечени българските олимпийци на Зимните игри в Сочи 2014.

Двамата останаха очаровани от качеството на дрехите и обувките, съобщиха от БОК. Комплектът е подготвен от елитната италианска фирма VIST и включва яке, грейка, елече, блуза, шапка, ръкавици, високи зимни обувки и др. Облеклата са изработени от леки материи, кройките и десените са в съответствие с последните тенденции в белите спортове. Специално разработен плат тип "мембрана" предпазва от изпотяване, като позволява на човешката топлина да излиза навън, но възпира проникването на влага и студ навътре. Цветово дрехите са решени в багрите на българския трикольор, като в целия комплект преобладава червеното. Обувките са производство на една от най-старите и реномирани фирми в бранша – италианската "Dolomitе".

"Комплектът е много функционален и ми харесва, че е решен в цветовете на българското знаме. Впечатлена съм колко леки и красиви са облеклата", заяви Александра Жекова. "Нашите делегации винаги са били сред най-колоритно облечените на зимни олимпиади, надявам се и този път дрехите ни да съберат завистливи погледи". Жекова се зарадва най-много на ръкавиците, които са леки, компактни, топли и изработени от естествена кожа. Виктор Жеков също не скри задоволството си от качеството на екипировката. Двамата продължават подготовката си за Олимпиадата, като се надяват леката контузия на Сани да отшуми по-бързо. Виктор тези дни ще провери къде в България има условия за тренировки. Най-вероятно ще се установят в Пампорово, но имат и резервен вариант в съседна държава.

Сани и Виктор заминават за Сочи на 6 февруари с полет през Истанбул. Дисциплината, в която ще стартира Жекова на олимпиадата – сноубордкрос – е насрочена за 16 февруари, неделя. Дотогава двамата в продължение на 10 дни ще тестват усилено олимпийското трасе, което според специалистите е изключително трудно. Утре, 29 януари, ще бъде представено официалното облекло на Българската олимпийска делегация за участие на ХХІІ Зимни игри в Сочи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com