МОК в истерия! Местят Олимпиадата от Рио в Москва или Лондон?

9500
МОК в истерия! Местят Олимпиадата от Рио в Москва или Лондон?

МОК обмисля да премести Олимпиадата през 2016 г. от Рио де Жанейро в Москва или Лондон. Ръководството на олимпизма се съмнява във възможноситте на Рио де Жанейро, че ще се справи с домакинството. Строителните дейности на спортните съоръжения са тотално изостанали, а бразилците са закъсали и с парите. Това докладва преди 10 дни членът на МОК Александър Попов, който е в комисията по организацията на игрите. Единият от вариантите за домакинството е Москва, съобщава пред "Р-Спорт" човек от МОК, предаде РИА Новости.

Освен руската столица, която бе домакин на Олимпиадата през 1980 г., изданието Тhe Evening Standard съобщило и за Лондон. Олимпийски чиновник тайно се поинтересувал, дали английската столица може отново да поеме игрите през 2016 г. Неофициалното питане имало за цел да се разбере дали спортните съоръжения от 2012 г. са в готовност за състезанията. Едно е сигурно, че в МОК са в паника заради изоставането от графика на строителството на олимпийските съоръжения в Рио.

Александър Попов: Вече е късно да се премести Олимпиадата в Рио

Членът на комисията по организацията на Олимпиадата в Рио де Жанейро Александър Попов заяви пред ИТАР ТАСС, че вече е много късно да с...

"Повдигна се въпросът: Може ли Москва да приеме игрите", попитал по телефона представител на МОК. "В Москва е по-сложно с някои спортни съоръжения - за ветроходство, конен спорт, колоездене - шосейно и няма стрелбище", отговорили от Москва.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com