Отново триумф за Харумафуджи

15691
Снимки: Getty Images/Guliver

Монголският сумист, Харумафуджи, спечели 6-та титла от най-престижния турнир по сумо за "Купа на Императора". В заключителния двубой от 15-ия ден на надпреварата "Кюшю башьо" във Фукуока, Харумафуджи победи именития си сънародник Хакухо.

Двамата "йокодзуна" бяха с еднакъв баланс 13-1 и днешната победа на Харумафуджи с техниката "йорикири" му осигури ценния трофей. Монголците претърпяха по едно поражение от от 27-годишния японец Кисеносато, който пребори всички най-силни съперници във Фукуока и благодарение на това ще получи шанс да стане 71-ия в историята "йокодзуна" на турнира в Токио през януари 2014 г.

Аоияма продължава с доброто представяне във Фукуока

Даниел Иванов-Аоияма спечели девета схватка на турнира "Кюшю башьо" във Фукуока. В оспорван двубой от 13-и кръг 193-килограмовият бъл...

От родните ни представители Даниел Иванов-Аоияма победи в последния ден Окиноуми и финишира с актив от 10 бели точки и 5 черни. С този баланс 193-килограмовият гигант от Елхово си гарантира изкачване в йерархията.

Калоян Махлянов-Котоошю бе принуден да напусне турнира предсрочно заради травма в лявото рамо и загуби ранга си "одзеки". Ако реши да продължи кариерата си, 30-годишният Котоошю ще бъде "секиваке" в Токио, информира БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com